Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie » Edycja postu

Życie w wiejskim ogrodzie

sylwia_slomc... 21:21, 27 sty 2019

Gardener27 napisał(a)
Sylwia Ja myślałem że to nowość bo było tego dość sporo, jakby świeżo układane. Największy wybór był kluczy, wszelkiej maści, pojedyncze i w zestawach z kłódkami. Obok były też postarzane okna z luster, do nowej inwestycji by Ci pasowały.

Renia poszło.

Rok temu się pojawiły
Myślałam wcześniej nad takim lustrem do ogrodu, ale sie przyjrzałam i pod gołym niebem może rok by wytrzymało, za drogie na jednosezonowe, ale do domku kto wie. Jeśli mi ściany starczy po zawieszniu tego co mam może się skuszę kiedyś
Anda 08:16, 13 lut 2019

Hej, hej, czy wiosna puka do Twoich drzwi?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gardener27 17:36, 23 lut 2019

,,Czasem luty się zlituje, że człek niby wiosnę czuje, ale czasem tak się zżyma, że człek prawie nie wytrzyma,,

Luty jeszcze się nie skończył ale bliżej mu do przedwiośnia niż do zimy. W ubiegłym tygodniu temperatury były na tyle zachęcające że nawet ja zmarzluch wyszedłem do ogrodu zaopatrzony w sekator i grabie. To doskonały miesiąc na cięcie drzew i krzewów zarówno odmładzające jak i prześwietlające. Można powoli porządkować rabaty, wycinać uschnięte części nadziemne bylin. Trawnik mam w koszmarnym stanie ale to jeszcze nie czas by o nim myśleć, pierwsze będą robione jego brzegi. Powiązane trawy królują nad rabatami, lubię je w tej formie. W pojemnikach mam jeszcze poświąteczne choinki ale całkiem sympatycznie się na nie patrzy.

Pojawiły się pierwsze kwiaty w ogrodzie, ciemierniki zawsze niezawodne. Wielkim rozczarowaniem są przebiśniegi, jesienią posadziłem setki, nie ma ani jednego. Podejrzewam że cebulki były przesuszone, szkoda i to bardzo.

Są i też takie które nigdy nie zawodzą, zachwycają cały sezon.

W miarę możliwości hartujemy cebulowe w donicach. Tulipany jeszcze smacznie śpią ale drobnocebuLove już poczuły ,,wiosnę,,

Marzec idzie, koty zaczęły gody świeża trawa je przyciąga

Gardener27 17:37, 23 lut 2019

Bratków u nas w sprzedaży jeszcze brak wiec cieszę oczy tym co zielone..

Gardener27 17:37, 23 lut 2019

Czym byłby ogród bez mebli, donic i dodatków ? dla mnie taki nie istnieje.

Wendy79 17:55, 23 lut 2019

U Ciebie Kolego po Grabkach, jak zwykle magicznie, a czyściutko, że ho ho. Przeczekuję te, myślę ostatnie takie podrygi zimy, pod ciepłym kocem i czekam znowu na ocieplenie, bo plan działań już jest
Anda 17:59, 23 lut 2019

Bardzo ładne donice Wiosna i u Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
pawel_snopek 18:30, 23 lut 2019

Za palenisko i za gwiazdę daje 5 z plusem