Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Magleska 22:01, 07 kwi 2019

3 razy P powielam ….kolorów moc jak zawsze u Ciebie
Kokesz 22:24, 07 kwi 2019

Johanka77 napisał(a)
Super!

U nas deszczu nie było. Od trzech dni regularnie chodzi już nawadnianie, żeby trawnik po wertykulacji i innych nawożeniach się pozbierał.

U mnie też sucho jak pieprz
I też chodzi nawadnianie tzn ja chodzę z butlami 5 litrowymi podlewać ogród bo wody mi jeszcze nie włączyli na osiedlu i nie wiadomo kiedy włączą ponoć zimne noce są...a że w dzień 20 stopni to szczegół.

Pięknie u Ciebie, jak zawsze
Melduję, że wszystkie Twoje zeszłoroczne roślinki mają się bardzo dobrze i dzielnie znoszą rozmnażanie
Agatek 07:48, 08 kwi 2019

Jak zwykle nie będę oryginalna
Pienie masz a "kotecek" zachłannie wyciąga pyszczek do słonka
szkoda, że Mrówka nie w humorze
Kawa 13:43, 08 kwi 2019

Gardener27 napisał(a)
Kamila Nigdy nie wiem co Ci odpisać na te wszystkie pochwały, jest mi bardzo miło, dziękuję serdecznie.

Jeśli chodzi o krokusy to wcale nie musisz iść w tysiące. Ja parę lat temu sadziłem symbolicznie po jednej cebulce a teraz mam plamy. Krokusy bardzo szybko się mnożą, wystarczy być cierpliwym.

Niezapominajki for You za te wszystkie komplementy

Za niezapominajki dziękuję, bardzo je lubię i jeszcze ich nie mam u siebie! A komplementy od serca taka moja wada że co w sercu to i na języku, wredna też umiem być
Kawa 13:45, 08 kwi 2019

Ale ze co mam dziś nie chwalić tych zdjęć? Pffff
paradas 13:47, 08 kwi 2019

Zegar słoneczny jest świetny!
Skąd masz tyle tych artefaktów?
Nasturcja 15:51, 12 kwi 2019

Gardener27 napisał(a)

Dzień zdecydowanie za krótki bym mógł rozwinąć skrzydła z pracami w ogrodzie popołudniu. Na szczęście w weekendy pogoda dopisuje i można od świtu aż do zmierzchu z drobnymi przerwani na posiłek szaleć do woli Też tak macie ? … do domu wracam na czworakach ale szczęśliwy

Kwiecień coraz bliżej więc tradycyjnie sadzę swoje ubiegłoroczne kłącza dalii jak i nowo zakupione do donic. Pędzę w szklarenkach by później w maju wsadzić do gruntu.

W tym sezonie również zdecydowałem się na kłącza piwonii choć ich jakość ma wiele do życzenia ciekaw jestem efektu ?

Teraz tylko podlewać i czekać ...

Witaj.Szukałam info o inspektach,szklarniach i znalazłam u Ciebie taki inspekt.A mogę prosić o zdjęcie całości tych szklarenek jak to wygląda?
Nasturcja 15:53, 12 kwi 2019

Gardener27 napisał(a)

W balii powoli budzi się życie, pierwsze kwitną hiacynty, w blokach startowych hosty.

A w tej balii te małe trzonki to jakieś mini szpadelki?Gdzie zakupione?Podobają mi się.
Nasturcja 15:56, 12 kwi 2019

A mogę poprosić o instruktaż sadzenia dalii? Głęboko się je sadzi do ziemi? Czy jest ryzyko,że jak za głęboko to nie zakwitną jak piwonie? Kupiłabym kłącza i nie mam pojęcia jak sadzić.Czyli najpierw je podpędzić w cieplejszych warunkach tak?
Nasturcja 15:58, 12 kwi 2019

I jeszcze jedno pytanie mam.A jak je przechowujesz na zimę? Piwnicy niestety nie mam,jedynie garaż ale on nieogrzewany.Czy nie zmarzną tam?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies