Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Nallar 16:59, 02 wrz 2014

Jako kolejna odchodzę z przysłowiowym kwitkiem Ogród zamknięty.
Gardener27 18:13, 03 wrz 2014

Nallar napisał(a)

Ale Mirella Ci piękną różę podarowała. Trzeba przyznać że nasza "Krakuska" ma piękne kwiaty i talent do fotografowania tego piękna.

Tak trzeba przyznać że mało kto tak jak Mirella fotografuje Jej róże są już słynne na forum a Eden zachwyca mnie za każdym razem

Jako kolejna odchodzę z przysłowiowym kwitkiem Ogród zamknięty.

Ewa ostatnio mało mam czasu Na przeprosiny zostawiam zawilce

Gardener27 18:13, 03 wrz 2014

Agania napisał(a)

Ta rabata jest taka bliska mojemu sercu, bo jest podobna do mojej, ma dwa charakterystyczne drzewa posadzone po przeciwnych stronach...tylko kompozycyjnie się różnią, ciekawe czy zgadniesz

Agato bardzo dobrze znam Twój ogród botaniczny Mnogość w nim kwiatów drzew i krzewów wszelakich Musisz mi trochę pomóc odnaleźć to miejsce o którym wspominasz bo nie jestem do końca pewien czy myslimy o tym samym

Nie miałam czasu Cię przywitać na ogrodowisku, więc witam Cię serdecznie, wybacz

I ja witam Cię bardzo serdecznie Jest mi niezmiernie miło gościć Cię w moim ogrodzie

Masz piękny warzywnik, ja dopiero się tego uczę, po raz pierwszy zbieram plony u siebie, pekińska mi przegniła, pomidory też padły, brokuł też wybujał i pokazał kwiatki, udały mi się tylko papryka, ogórki, cukinia i dynia

polecam się u Ciebie na lekcje udanego warzywnika

Bardzo dziękuję za ciepłe słowa W tym roku pogoda nie była łaskawa Przez intensywne opady większość warzyw wcześniej niż zazwyczaj zakończyła swój żywot Pekińską raz miałem u siebie ale też mi się nie udała co mnie zniechęciło do dalszych prób Pomidory i ogórki w tym sezonie też bardzo krótko bawiły Dobrze ze udało nam się zrobić trochę słoików na zimę Dyniowate są nie do zniszczenia, daja sobie radę nawet w ekstremalnych warunkach

W razie jakichkolwiek pytań zawsze służę pomocą

Pozdrawiam serdecznie

Gardener27 18:16, 03 wrz 2014

Napia napisał(a)

Kompozycje naprawdę cudne, ale ja do wrzosów nie mam przekonania i ze względów osobistych nie przepadam za nimi
Ale żurawki i trawy - proszę bardzo
Pozdrawiam

Każdy z nas ma swoje upodobania i zawsze to szanuję Pozdrawiam

Gardener27 18:21, 03 wrz 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Raptem parę chwil mnie nie było a tu 200 więc wielkie gratulki zostawiam .... Kompozycja wrzosowa jest mega piękna, kolorowa i wcale nie zwiastuje tego co nieuchronne...Lubię jesień, kocham wrzosy, z zimą bywa różnie mogłabym ją kończyć po nowym roku . Kanciki u mnie prawie skończone , Hortki przyszły i czekają na wsadzenie do ziemi która też już leży w workach pod domem...i tylko tyle.
Pozdrawiam cieplutko.
P.S. Jak tam czekoladka ?

Bardzo dziękuję Magdaleno

Oj kochana widziałem Twoje wrzosowisko wokół domu Co jak co ale Ty na pewno kochasz wrzosy Bardzo się cieszę że pomimo natłoku spraw i obowiązków znajdujesz czas na ogród i go dopieszczasz

Czekolada była robiona w sobotę i muszę się pochwalić że mi nawet się udała Miałem wobec niej wielkie oczekiwania i się nie zawiodłem Przepis godny polecenia

Pozdrawiam
Gardener27 18:27, 03 wrz 2014

kosolka napisał(a)
Dzień dobry! A tu cisza jakaś? Robiłes czekoladę? Ja wczoraj po południu. Rano jeszcze była ciągnąca.. Mam nadzieje ze jak wróce to da się pokroic

Witaj Olu

Ostatnio coraz mniej mam czasu na forum Priorytety uległy zmianie nad czym ubolewam Czekoladę oczywiście robiłem i wyszła pyszna Na drugi raz zrobię z podwójnej porcji bo tej było stanowczo za mało i czuję niedosyt

Gardener27 18:33, 03 wrz 2014

Juzia_G napisał(a)
No właśnie....co za cisza?
Gdzie jesteś jak Cię nie ma?

O żeż Ty Jaki avatar Czy to zaproszenie na praktyki jest nadal aktualne ?

Gdzie jestem jak mnie nie ma ? Hmmm.... na pewno nie na forum Postaram się nad tym popracować
Gardener27 18:44, 03 wrz 2014

Więc dobrze, żeby nie było że o Was zapomniałem złapałem dzisiaj za aparat i poszedłem do ogrodu

Vanillki uginają się od ilości kwiatów a najbardziej mi sie podoba że maja taki zróżnicowany kolor

Bonica nie daje za wygraną i wciąż kwitnie Szkoda że szałwia nie chce jej towarzyszyć
Gardener27 18:59, 03 wrz 2014

Nallar 19:03, 03 wrz 2014

Przeprosiny przyjęte, choć usprawiedliwienia żadnego.... Zawilce masz zdecydowanie ładniejszego koloru, moje jakieś wyblakłe. One u Ciebie rosną w słońcu czy raczej w cieniu?
Rabatka z horciami bardzo mi się podoba.