Agnieszko Mięta meksykańska jest zupełną nowością u mnie Zachęciło mnie do zakupu ładne zdjęcie na torebce He he he i gdzie tu logika i rozsądek

Z tego co pisze producent na odwrocie to roślina wieloletnia dorastająca do 80 cm , wytwarza aromatyczne olejki Wykorzystywana jako surowiec lekarski
Ja swoje pomidorro koktajlowe zawsze sieję pod koniec lutego Wcześniej nie ma sensu bo bardzo szybko rosną a i tak można je sadzić do gruntu po ostatnich przymrozkach Oczywiście najsmaczniejsze są czerwone odmiany Te żółte są dla mnie jakieś takie ,,trawiaste,, a te zielone/czarne przemilczę Poza fajnym kolorem w ogóle mi nie smakują
Olu Werbenę siałem w doniczkach i trzymałem w tunelu foliowym Po przepikowaniu gdy już trochę podrosła wysadziłem do gruntu Nasiona zakupione u Legutki nie poddawałem estryfikacji i bardzo ładnie wzeszły Polecam roślinę ... warto ją u siebie mieć ... cieszy nasze oczy kwiatami do samej zimy
Ewo Sianie nasion w domu czasem jest koniecznością Z roślinami które mają długi okres wegetacji lub długo wschodzą nie można inaczej Mój tunel foliowy nie jest ogrzewany i dlatego co można w późniejszym terminie wysiać tam ląduje a reszta na parapetach w domu Ja tylko warzywa sieję wprost do gruntu cała reszta w doniczkach
Agato Zauważyłem że wraz z upływem czasu robię się coraz bardziej ogrodowo cierpliwy Zacząłem kupować nasiona bylin które są o wiele tańsze niż gotowy produkt W najgorszym wypadku trzeba czekać cały rok by się doczekać kwiatów ale najczęściej następuje to tego samego roku po wysianiu Trzymam kciuki za jarzmianki
Juzia Pozdrawiam
Iwona ja zakupiłem w Empiku Wychodzi dwa razy drożej niż prenumerata ale uwielbiam księgarnie i zapach nowych książek Moja skrzynka pocztowa nie ma takiego klimatu