Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

anka_ 13:04, 22 lut 2015

Przemku ależ wspaniałe zakupy. Ja właśnie oglądałam jak przeżyła moja Frosted Curls. Wspaniała ta turzyca- prawda? donice cudowne i z niecierpliwością będę czekać co w nich posadzisz.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Nallar 13:14, 22 lut 2015

Już widzę cudne kompozycje jakie stworzysz w tych donicach. Zakupy pierwsza klasa, ciekawa jestem gdzie zamieszkają trawki (tyle trawek)
O...wreszcie pokazałeś śnieg w swoim ogrodzie
Przesyłam dużo słonka.
Gardener27 13:29, 22 lut 2015

Podsumowanie prac na dzisiaj

Ostnica mocna posiana ... Po 5 dniach zaczęła się zielenić W środę będzie mieć 2 tygodnie Mam też drugą partię wysianą trochę później

A to moje ubiegłoroczne sadzonki które dzieliłem na jesień Zimę spędziły w pomieszczeniu gospodarczym Jeśli ktoś ma takie warunki do przechowywania polecam Nawet nie straciła zielonego koloru

Gardener27 13:32, 22 lut 2015

Agapanty na które od dawna chorowałem posadzone Udało mi się tylko dostać w kolorze niebieskim Na białe wciąż poluję Ciekaw jestem czy w tym roku zakwitną .... ?

Gardener27 13:36, 22 lut 2015

Tulipany w donicach już bardzo duże Za wcześnie je posadziłem jesienią Te sadzone pod koniec grudnia jeszcze nie wyszły Za ciepła była zima Mam nadzieję że coś z nich będzie bo jeszcze nawet nie mamy marca

Rzeka tulipanów posadzona w ogrodzie już wychodzi Będzie szał

Gardener27 14:08, 22 lut 2015

anka_ napisał(a)
Przemku ależ wspaniałe zakupy. Ja właśnie oglądałam jak przeżyła moja Frosted Curls. Wspaniała ta turzyca- prawda? donice cudowne i z niecierpliwością będę czekać co w nich posadzisz.

Witaj Aniu !

Oczywiście ... ta turzyca jest wyjątkowa Im starsza tym bardziej się zagęszcza i pokłada od ciężaru swoich liści Myślę że nie będzie z nią kłopotu jeśli chodzi o zimowanie
Na obsadzenia donic trzeba będzie jeszcze trochę poczekać Muszę wybrać się na giełdę kwiatową i zobaczyć co tam mają bo w ogrodniczych bida

Gardener27 14:15, 22 lut 2015

Nallar napisał(a)
Już widzę cudne kompozycje jakie stworzysz w tych donicach. Zakupy pierwsza klasa, ciekawa jestem gdzie zamieszkają trawki (tyle trawek)
O...wreszcie pokazałeś śnieg w swoim ogrodzie
Przesyłam dużo słonka.

Witaj Ewo !

Uwielbiam trawy i z roku na rok coraz więcej ich u mnie w ogrodzie Wspomnę że to nie wszystkie jakie zamówiłem Reszta przyjdzie w marcu z dużą ilością bylin z innej szkółki Turzyce oczywiście powędrują na czerwoną rabatę jaką zacząłem tworzyć jesienią

Śniegu u mnie coraz mniej i bardzo dobrze bo wystarczy już tej zimy

Dziękuję Pozdrawiam
Juzia 15:18, 22 lut 2015

No Przemuś.... postarałeś się
Jak Cię nie było, to nie było.... a jak wpadłeś, to z hukiem!!!

Piękne zakupy!
Ja takich ładnych sadzonek od pana trawki nie dostawałam
Pomysły na donice świetne! Same donice też niczego sobie Połączenie będzie miodzio!

Ale Ci zazdroszczę już tej wiosny!!!!! U Ciebie już namacalna!
U mnie dopiero plany
JoannaP 16:35, 22 lut 2015

Witam.
Fajne donice i trawki ,właśnie oglądałam oferty na trawki.pl widzę że roślinki dotarły w dobrym stanie więc sprzedawca chyba godny polecenia.Ja dzisiaj poszalałam z bukszpanami
Pozdrawiam
pawel_snopek 16:47, 22 lut 2015

Trawki piękne zaraz przejrzę ofertęTa twoja pony tails jest tak piękna normalnie zazdroszczę
Zaraz lecę wysiać ostnice swoją
Pozdrawiam