Dory wieczór
Sezon ogrodowy oficjalnie uważam za otarty Wyszedłem dzisiaj wcześniej z pracy i zaraz po obiadku ( wiadomo facet musi mieć pełny brzuch

) poszedłem do ogrodu Pogoda piękna 8 stopni na plusie więc jak na końcówkę lutego cieplutko choć słońca brak Na pierwszy plan poszły róże które są w bardzo dobre kondycji po zimie Ogołociłem je z pozostałych liści i czekają na oprysk Pąków jeszcze brak więc z cięciem trzeba poczekać Wygrabiłem liście z rabat i pousuwałem bylinowe badyle Parę godzin na świeżym powietrzu a od razu lepiej się czuję i wszystko ładniej się prezentuje Gdyby nie noc pewnie jeszcze bym siedział w ogrodzie bo pracy jest co niemiara ale jak na pierwszy raz po długiej przerwie poszło nieźle Jutro ciąg dalszy ...
Aniu w tym roku w moim warzywniku było więcej kwiatów niż samych warzyw

Pod koniec sezonu trzeba było już ich szukać wśród łanów kwiatów Mas rację oprócz doznań estetycznych pełnią również ważną rolę Mają odstraszać szkodniki Z nornicami nie mam doświadczenia Po prostu ich u mnie nie ma tak jak ślimaków
Agato Hmmm ... tak też myślałem że nie ograniczysz się tylko do tych miskantów

Ostnica mocna też jest dostępna na Trawki.pl Moje pierwsze sadzonki pochodzą od Pana Tadeusza
Taka miłość jest jak najbardziej wskazana
Paweł imponująca lista Szalejesz ostatnio z zakupami

Ogród na skarpie w tym sezonie będzie jeszcze piękniejszy Everesty były po 6 zł
o ... widzę że na stipę też się zdecydowałeś Ja w tamtym sezonie popełniłem błąd i je ściąłem do samej ziemi przez co była niska Proponuję ją tylko trochę podciąć od góry
Gosiu Witam Cię serdecznie w moim ogrodzie Marzenia są po to by je realizować Mój warzywnik powstał w ciągu jednego sezonu więc można Nie myślałaś o otwarciu swojego wątku ? Pozdrawiam
Kasiu dziękuję za słowa uznania Kasiu w tamtym roku nabyłem żółtą niska trawkę w zielone paski Alopecurus pratensis 'Aureovariegatus' Wyczyniec łąkowy Bardzo szybko rośnie i jest bezproblemowy Polecam a do tego mało spotykany Blondynka ? ... nie powiedziałbym