Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie » Edycja postu

Życie w wiejskim ogrodzie

regli 23:41, 07 maj 2014

Witaj Przemku Masz piękny ogród, więc zapisuję do podglądania.
Dojrzałam u Ciebie tiarellę. Długo masz ją już u siebie? Szybko się rozrasta czy raczej będę musiała latami czekać na taki efekt? Prymulki oczywiście powalają, ale to już wiesz Nie da się zagadać z szefami co by jakiś ułamek produkcji sprzedać na Ogrodowisku
regli 23:42, 07 maj 2014

Przepraszam, ale zapomniałam dodać Twój wątek do obserwowanych
Gardener27 11:18, 08 maj 2014

regli napisał(a)
Witaj Przemku Masz piękny ogród, więc zapisuję do podglądania.

Witam Cię badzo serdecznie

Dojrzałam u Ciebie tiarellę. Długo masz ją już u siebie? Szybko się rozrasta czy raczej będę musiała latami czekać na taki efekt?

To Tiarella Spring Symphony Jedna z ładniejszych a na pewno najtrwalszych Inne odmiany jakie posiadałem wykruszyły się z latami Mam ją u siebie od 5 lat Rośnie dosyć szybko i ładnie się krzewi Wiosną jej kwiaty wyglądają spektakularnie ale przez resztę roku nie rzuca się w oczy

Prymulki oczywiście powalają, ale to już wiesz Nie da się zagadać z szefami co by jakiś ułamek produkcji sprzedać na Ogrodowisku

Nie prowadzimy sprzedaży w Polsce a załatwieniem też będzie kłopot

Pozdrawiam!

Ewa4 15:29, 08 maj 2014

Jestem na bierząco choć nie zawsze się wpisuję .Pozdrawiam
iwonaal 19:40, 08 maj 2014

Przemek, zajrzyj do mnie i doradź.
asiach 01:42, 09 maj 2014

Gardener27 napisał(a)
Donicowe kompozycje z roślin jednorocznych

Witaj . Wpadłam z rewizytą. Oględam od początku. Widziała folię a tam pomidory i w ziemi i w doniczkach - czegoś takiego jeszcze nie widziałam
A teraz ten płotek jak z bajki a może z ksiązki "Ania z zielonego wzgórza" . No nie ten płotek zapowiada wspaniały klimatyczny, ciepły ogród. Pięknie. Pozdrawiam
Napia 07:17, 09 maj 2014

Gardener27 napisał(a)
Ja kupuje suszony obornik kurzy którym śmieję się podsypuję wszystko Nadaje się do warzyw, roślin sadowniczych i ozdobnych Zasilać można praktycznie już od kwietnia Ja swoją cukinię podsypuję jak krzaczki mają ok 10 cm i wypuszczą już liście właściwe Można też ziemię wymieszać z obornikiem i do takiej sadzić nasiona lub sadzonki Myślę że jak trzymasz się zaleceń co do dawek na opakowaniu to nic złego się nie stanie

No proszę, człowiek stale się czegoś dowiaduje W życiu nie pomyślałabym o oborniku, a widzę, że rośliny naprawdę go lubią i mus go mieć. I rzecz jasna, stosować zgodnie z instrukcją
Gardener27 09:16, 09 maj 2014

Napia napisał(a)

No proszę, człowiek stale się czegoś dowiaduje W życiu nie pomyślałabym o oborniku, a widzę, że rośliny naprawdę go lubią i mus go mieć. I rzecz jasna, stosować zgodnie z instrukcją

Ja odkryłem obornik parę lat temu i od tamtej pory stosuję bo widzę że się dobrze sprawdza a co najważniejsze jest ekologiczny
Gardener27 09:25, 09 maj 2014

asiach napisał(a)

Witaj . Wpadłam z rewizytą.

Witam serdecznie

Oględam od początku. Widziała folię a tam pomidory i w ziemi i w doniczkach - czegoś takiego jeszcze nie widziałam

W tamtym roku eksperymentowałem z wiszącymi pomidorami Szkoda że nie mam żadnego zdjęcia jak owocują bo wyglądało to kapitalnie Pomidory w doniczkach doskonale sprawdzają się w małych ogródkach i wszędzie tam gdzie na ziemi już brak miejsca

A teraz ten płotek jak z bajki a może z ksiązki "Ania z zielonego wzgórza" . No nie ten płotek zapowiada wspaniały klimatyczny, ciepły ogród. Pięknie. Pozdrawiam

Płot w tym roku został bardziej wyeksponowany bo wycieliśmy na wiosnę świerki z nim sąsiadujące Standardowo z jednej strony zawisną skrzynie z jednorocznymi a druga strona została obsadzona różami hortensjami trawami i lawendą

Zapraszam częściej Miłego dnia

Napia 11:05, 09 maj 2014

Czekam więc na zdjęcia rabatki na tle płotu