Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 19:00, 03 sty 2016

Agcia napisał(a)

Te doniczki będziesz musiał częściej podlewać bo szybko wysychają i potem tylko wysysają wodę z ziemi i roślin, a to szybka droga do zmarnowania siewek. Przerobiłam temat i się zniechęciłam.. potem je przelewałam i grzyby mi wyrosły trochę mi ich zostało ale chyba nie wykorzystam. Za to kupię znowu krążki torfowe. One się u mnie sprawdzają w 100% i też wysadzam razem z roślinką.
Ale z Twoją dbałością wszystko będzie wilgotne i zdrowe

Tak wiem jak jest z tymi doniczkami bo je już kiedyś przerabiałem
Skusiła mnie cena więc wziąłem ( 24 szt za 1 zł )
Mam nadzieję że rośliny nie zapłacą za moją oszczędność
Gardener27 19:01, 03 sty 2016

Ewa777 napisał(a)
Twój warzywnik jest zawsze artystyczny Masz świetne pomysły
Gazeta na pewno przyjdzie do Ciebie w tym tygodniu Nie martw się

Dziękuję Ewo
Już nie mogę się doczekać
Gardener27 19:02, 03 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Obawiam się , że mnie by taka torba nie powstrzymała zawsze gdyby mi w niej miejsca brakło to można jakąś doniczkę pod pachą , albo w zębach przytachać do domu

Wyobraziłem sobie Ciebie z tą doniczką w zębach He he he
Możemy sobie podać rękę jeśli chodzi o zakupy roślin

Gardener27 19:03, 03 sty 2016

jona napisał(a)

Wtrącę się, bo ja szadzę pod gołym niebem: Bawole Serce, Malinowy Rodeo, Maliniak. Jak jest dobry rok, tzn. niezbyt mokry, to się udają i całkiem nieźle mi plonują

Torba z napisem i mi by się przydała

Dziękuję w imieniu Iwonki
Gardener27 19:26, 03 sty 2016

Warmia napisał(a)
Przemku powiedz mi, czy dmuszka wysiewałeś wcześniej do pojemników w domu, czy prosto do gruntu?

sylwia_slomczewska napisał(a)
Też jestem ciekawa.....i jeszcze czy on Ci się sam nie rozsiewa po ogrodzie?

Dmuszka siałem w lutym jak mnie pamięć nie myli w domu ale radzę raczej w marcu bo bardzo szybko rośnie i mi wybujał Później odchorował mój pośpiech
Tak wyglądała rozsada

Można go również posiać do gruntu ale później zakwitnie Ja w tym roku zrobię rozsady w domu a resztę posieję do gruntu
Nie wiem czy dmuszek się sieje, jest rośliną jednoroczną Co prawda pod koniec sezonu wyszły siewki na rabacie ale wątpliwa sprawa by przeżyły

Tak dmuszek prezentował się w sezonie

Warmia 19:26, 03 sty 2016

No i moje pytanie zostało bez odzewu
Warmia 19:27, 03 sty 2016

Ha pisaliśmy w tym samym momencie. Dzięki.
Flower1 19:29, 03 sty 2016

Gardener27 napisał(a)
Skoro już jesteśmy przy warzywach pokażę Wam swój ogród warzywny Stali bywalcy mojego wątku znają go bardzo dobrze

Nie wyobrażam sobie ogrodu bez części warzywnej Zachęcam wszystkich do uprawy warzyw ... smak i zapach jest o niebo lepszy od produktu ze sklepu że już nie wspomnę o samej satysfakcji własnoręcznie wyhodowanych przysmaków

Nie wszyscy mogą sobie pozwolić na taką powierzchnię jaką ja przeznaczyłem pod warzywa ale dla chcącego nic trudnego Moi znajomi mieszkają w dużych metropoliach i uprawiają warzywa nawet na parapetach za oknem gdyż nie posiadają balkonu Szczypiorek, sałata i koper zawsze się udają

Mój ogród warzywny każdego roku ma zupełni inny układ, w tym również się zmieni Dominują w nim głównie warzywa ale również bardzo dużo jest tu kwiatów przez co ta część ogrodu cały sezon jest atrakcyjna dla oka

Zostawiam trochę wspomnień ...

Ale piekny! jest przestrzen ,jest mocmoj jest malutki bo nie mam za duzo miejsca .Mam troche pomidorkow ,ogorkow ,truskawek i ziol radochy co niemiara!
Warmia 19:30, 03 sty 2016

Jest cudny. Takie misiowe pomponiki. A rozdzielałeś potem siewki z jednej doniczki, czy sadziłeś doniczkę jako jedną sadzonkę?
Warmia 19:33, 03 sty 2016

I werbenę miałeś cudną. Ja muszę w tym roku kupić z jedną sadzonkę, żeby potem mieć nasionka.