Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

kamila66 19:39, 03 sty 2016

Przemku warzywnik klasa światowa
iwonaal 19:44, 03 sty 2016

Warzywnik powala
Gardener27 20:03, 03 sty 2016

Flower1 napisał(a)

Ale piekny! jest przestrzen ,jest mocmoj jest malutki bo nie mam za duzo miejsca .Mam troche pomidorkow ,ogorkow ,truskawek i ziol radochy co niemiara!

Przestrzeni nie brakuje Ogród warzywny znajduje się za domem otoczony polami uprawnymi

Nawet maleńki warzywnik cieszy
Gardener27 20:09, 03 sty 2016

Warmia napisał(a)
Jest cudny. Takie misiowe pomponiki. A rozdzielałeś potem siewki z jednej doniczki, czy sadziłeś doniczkę jako jedną sadzonkę?

Też bardzo mi się podoba dlatego znowu go będę miał

Sekret tkwi w tym by nie pikować tylko sadzić w kępkach W przypadku traw to ważne bo masz wtedy dużą i ładną roślinę

Warmia napisał(a)
I werbenę miałeś cudną. Ja muszę w tym roku kupić z jedną sadzonkę, żeby potem mieć nasionka.

Werbena jest świetna U nas raczej nie zimuje w gruncie ale zawsze sama sie wysiewa Sadzonki mam za darmo
Może dziewczyny coś zebrały to Ci podeślą a jak nie to szukaj na stojakach Legutko, dostępna w sprzedaży
Gardener27 20:10, 03 sty 2016

kamila66 napisał(a)
Przemku warzywnik klasa światowa

iwonaal napisał(a)
Warzywnik powala

Podziękował
Warmia 20:15, 03 sty 2016

Nasion werbeny u nas nie widziałam. Szukałam z marnym rezultatem. Pewnie kupię sadzonkę.
Gardener27 20:24, 03 sty 2016

Ja wczoraj kupiłem nasiona werbeny tak na wszelki wypadek Jak nigdzie Ci się nie uda ich zdobyć to Ci wyślę
Nędzne sadzonki u mnie były po 19 zł !!!! i nie wszędzie są bo to mało popularna roślina
margaretka3 20:34, 03 sty 2016

Toż werbena jest jak chwast Na pewno Cię nie zawiedzie!
Będziesz zmieniał układ grządek w przyszłym roku czy tylko warzywa i kwiaty zmienią miejsce?
Pooglądałam pocztówkowe wspomnienia i warzywnik. Rozbudzasz ledwo uśpione chęci do nowego działania
Warmia 21:06, 03 sty 2016

Gardener27 napisał(a)
Ja wczoraj kupiłem nasiona werbeny tak na wszelki wypadek Jak nigdzie Ci się nie uda ich zdobyć to Ci wyślę
Nędzne sadzonki u mnie były po 19 zł !!!! i nie wszędzie są bo to mało popularna roślina

W tym roku jeszcze nie szukałam. Nie jestem taka szybka jak Ty, myślę, że jak kasiorka wpłynie to wybiorę się na poszukiwania.Mam nadzieję, że znajdę, bo nie chciałabym wykorzystywać nadmiernie Twojej życzliwości
Karol99 21:12, 03 sty 2016

Widzę, ze jestes specjalista od siewu więc się Ciebie poradzę. W tym roku pierwszy raz będę siać stipę i werbenę. Czy jeżeli wysieje pod koniec stycznia będzie okej? Kiedy mam je wsadzić do gruntu? Po majowych przymrozkach czy mozna juz wczesniej?