Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

AsiaK_Z 22:12, 28 sty 2016

no i ten wiaterek przywiał chłodek na noc Jutro znowu czapę na łepetynę mus założyć.
Kawa 08:21, 29 sty 2016

olga80 napisał(a)

jak chcesz wiatr to mogę trochę podesłać u mnie wieje,że głowe chce urwać

no to tak jak u mnie
admete 20:31, 29 sty 2016

W odwiedzinki przyszłam, troszku poczytałam.....pozdrowionka zostawiam
Jana 18:13, 30 sty 2016

Do wiosny już niedługo, pewnie z braku czasu nie zacząłeś sezonu ale pewnie nad nasionkami już intensywnie myślisz
kamila66 22:51, 30 sty 2016

Przemku ale masz chody, wiatr zamówiłeś i wieje
makkasia 09:56, 31 sty 2016

Wieje straszliwie od kilku dni a teraz u mnie śnieg pada i zaraz się topi.
przyszłam zobaczyć, czy już siejesz ale chyba jeszcze nie.
macham
mirkaka 16:55, 31 sty 2016

Przemek, kiedy rozpoczynasz sezon? Ja jutro postaram się wyjść z sekatorem i ciąć Anabelki. No chyba że będzie padać.
Gardener27 19:17, 31 sty 2016

Dobry wieczór wszystkim

Pogoda zmienna za oknem Rano ogród był przykryty śniegiem a teraz po nim nie ma śladu Temperatury na plusie więc dość przyjemnie jest, wiatr osusza roztopy

Wiosny nie szukam na siłę w ogrodzie bo środek zimy mamy Czosnki główkowate, szafirki, irysy i krokusy który wyszły późną jesienią dobrze się mają Innych cebulowych u mnie nie widzę i dobrze bo to nie ich pora

W tygodniu może uda mi się znaleźć trochę czasu i odwiedzę kwiaciarnię Tulipany w wazonach i cyklameny na parapetach mi się marzą Póki co wiosnę można zaprosić do domu
Jeśli macie w ogrodzie forsycje lub czereśnie możecie zerwać parę gałązek i przynieść je do domu umieszczając w wodzie, w krótkim czasie powinny zakwitnąć

W drugim tygodniu lutego zabieram się za siewy Na pierwszy plan idzie stipa Dość długo kiełkuje i wolno rośnie
Na początku marca sieję werbenę patagońską Dziś przyglądałem się moim sadzonkom w ogrodzie z ubiegłego roku W koszyczkach jest jeszcze sporo nasion które się nie wysiały Zbiorę je i będą jak znalazł Matka natura poddała je stratyfikacji
W połowie marca sieję pomidory koktajlowe, rozplenice NN i dmuszka jajowatego bo szybko rosną
Muszę kupić ziemię Od lat stosuję gotowe podłoże do siewu, bardzo lekkie nie hamujące kiełkowania nasion Polecam każdemu

Muszę przynieść agapanty z garażu do domu Na zimę zrzuciły całkowicie liście, ale widzę że powoli się budzą W domu będę je pędził a potem powędrują do ogrodu Mam cichą nadzieję że w tym sezonie zaszczycą mnie swoimi kwiatami na które tak bardzo liczę W tamtym roku nie kwitły bo były dopiero posadzone kłącza

Z pracami w ogrodzie myślę że ruszę dopiero od marca ale wszystko też zależy od pogody Pośpiech nie jest wskazany Wszystko musi mieć swój czas i miejsce

Pozdrawiam

Warmia 19:26, 31 sty 2016

Czyli za chwilkę ruszamy z sianiem.
sylwia_slomc... 19:27, 31 sty 2016

Rozsądek przede wszystkim