Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Agania 17:47, 07 lut 2016

Gardener27 napisał(a)

Cyklameny wniosły do domu dużo wiosennej radości
Zakupiłem również tulipany do wazonów Muszą rozkwitnąć by nabrały kompozycje mocy W niedługim czasie nie omieszkam pokazać

Pozdrowienia zostawiam

Wyjątkowe, luty zawsze kojarzy mi się z cyklamenami, u mnie też goszczą na stole
Tulipany świetnie Ci się trzymają, nie wiem czy znasz sposób na ich dłuższe kwitnienie i nie rozwijanie, to jedna łyżeczka cukru do wody w wazonie
Pozdrawiam
AsiaK_Z 17:52, 07 lut 2016

Uuuu Przemku, doczytałam że znowu Cię dopadło choróbsko. Kuruj się, żebyś do Gardenii się wyleczył
Gardener27 20:30, 07 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Codziennie wymień wodę i podetnij łodyżkę , żeby kapilary nie były przygnite, a postoją dłużej

Dziękuję za cenne informacje Będę się stosował do zaleceń
Dominika11 20:32, 07 lut 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Uuuu Przemku, doczytałam że znowu Cię dopadło choróbsko. Kuruj się, żebyś do Gardenii się wyleczył
ooooooo to dużo zdrówka życzę
Juzia 20:36, 07 lut 2016

Jakie znów choróbsko???

Ja od jesini nic a nic! Tfu tfu!

Zdrówka!
Gardener27 20:43, 07 lut 2016

Ewa777 napisał(a)
Piękne masz gwiazdy, cyklameny i tulipany Wiosennie u Ciebie w domu. U mnie żonkile goszczą na stole
Czy cyklameny trzymasz normalnie w domu, czy w jakimś chłodniejszym miejscu? Czu traktujesz je jak kwiaty jednorazowe, czy zostawiasz, by zakwitły za rok? Tyle pytań, bo mi ciężko je zachęcić do ponownego kwitnięcia

Kwiaty w domu o tej porze roku są niezbędne gdy za oknem na niczym nie można zawiesić oka, brakuje mi kolorów które tak lubię
Żonkile też pewnie się u mnie wkrótce pojawią, tylko muszę je upolować
Cyklameny u mnie stoją w domu w różnych miejscach Te kwiaty lubią dużo światła i wilgotne podłoże Po przekwitnięciu roślina przechodzi w stan spoczynku Przeniosę je do chłodnego pomieszczenia i ograniczę podlewanie Później cykl zacznie się od nowa
Gardener27 20:47, 07 lut 2016

renatamama3 napisał(a)

A po co jedziesz ? dział ogród był zamknięty jeszcze ,chciałam kupić kratkę na róże ,a tu zamknięte ,ale nie pali się .Ja ,sobie dziś hiacynta dla zapachu kupiłam w LM .W wazonie rozwinęły się forsycje ,więc mam wiosnę i bazie zerwane na spacerze w innym wazonie .pozdrawiam

Upatrzyłem sobie u nich gliniane donice, podobne do tych które posiadam na tarasie z tym że te są prostokątne Nie stoją one na dziale ogród tylko w części z kwiatami Bliżej wiosny zawsze mają nową dostawę Posadzę w nich oczywiście trawy
Gardener27 20:49, 07 lut 2016

Agania napisał(a)

Wyjątkowe, luty za wsze kojarzy mi się z cyklamen ami, u mnie też goszczą na stole
Tulipany świetnie Ci się trzymaj, nie wiem czy znasz sposób na ich dłuższe kwitnienie i nie rozwijanie, to je łyżczeczka cukru do wody w wazonie
Pozdrawiam

U mnie też zawsze cyklameny pojawiają się w domu o tej porze roku Mamy podobne zwyczaje
Nie znałem tego sposobu Wypróbuję Swoją drogą nie wiedziałem że glukoza tak działa na kwiaty cięte
Również pozdrawiam
Warmia 20:51, 07 lut 2016

Przemcio, jak zdrówko? Ja dzisiaj spędziłam cały dzień w ogrodzie i świeże powietrze mnie powaliło. Mam nadzieję, że chociaż będę dobrze spać po takiej dawce tlenu.

Melduję, że wysiałam stipę i posadziłam patyczki hortensjowe. Teraz będę je czarować, żeby pięknie wyrosły.
Gardener27 20:52, 07 lut 2016

AsiaK_Z napisał(a)

To choróbsko pewnie z przemęczenia Dbam o siebie najlepiej jak tylko mogę Suplementy diety, ciepło się ubieram i czapka zawsze na głowie
Do Gardenii będę jak młody bóg