Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 11:03, 07 lut 2016

Flower1 napisał(a)
Piekne czerwone gwiazdy ,u mnie juz sladu nie zostalo,chyba zle trafilam w tym roku .Zdrowka zycze!

Podziękował
Moje kremowe poinsecje zakupione w markecie też już padły
Te czerwone są z giełdy kwiatowej i doskonale się trzymają
Najlepiej kupować bezpośrednio od producenta jeśli jest taka możliwość
Gardener27 11:05, 07 lut 2016

Sebek napisał(a)
Ty też będziesz na Gardenii? Kurcze, coraz większy dylemat mam czy impreza czy spotkanie... Kusiciele!

Tak będę , bilet już kupiłem
Gardenia raz w roku a imprez będziesz miał jeszcze sporo Czekamy na Ciebie
Gardener27 11:19, 07 lut 2016

amelia_b 11:30, 07 lut 2016

Gardener27 napisał(a)

Amelio nie mam żadnego doświadczenia w uprawie karczochów
Planujesz siać ?
Właśnie taki mam zamiar
AnnaCh 12:22, 07 lut 2016

Cudniaste te tulipany To już te co Marta pisała na Dzień Kobiet
Miałeś zaznaczony mój wątek? To dziwne, bo ja zawsze jak z kimś piszę, to też zaznaczam, a Twojego nie miałam
Gardener27 12:54, 07 lut 2016

Niestety tulipany w wodzie długo nie stoją więc trzeba się cieszyć póki są Za tydzień wymienię na coś innego

Aniu rozmawialiśmy ze sobą ale w innych watkach i dlatego Twój ogród mam na podglądzie
sylwia_slomc... 13:52, 07 lut 2016

Gardener27 napisał(a)
Niestety tulipany w wodzie długo nie stoją więc trzeba się cieszyć póki są Za tydzień wymienię na coś innego

Aniu rozmawialiśmy ze sobą ale w innych watkach i dlatego Twój ogród mam na podglądzie

Codziennie wymień wodę i podetnij łodyżkę , żeby kapilary nie były przygnite, a postoją dłużej
Ewa777 15:29, 07 lut 2016

Piękne masz gwiazdy, cyklameny i tulipany Wiosennie u Ciebie w domu. U mnie żonkile goszczą na stole
Czy cyklameny trzymasz normalnie w domu, czy w jakimś chłodniejszym miejscu? Czu traktujesz je jak kwiaty jednorazowe, czy zostawiasz, by zakwitły za rok? Tyle pytań, bo mi ciężko je zachęcić do ponownego kwitnięcia
renatamama3 17:26, 07 lut 2016

Gardener27 napisał(a)

Też wybieram się do tego sklepu ale po coś innego do ogrodu, mam nadzieje że już są Póki co rozłożyło mnie na łopatki i wyjazd muszę odłożyć na później
Macham

A po co jedziesz ? dział ogród był zamknięty jeszcze ,chciałam kupić kratkę na róże ,a tu zamknięte ,ale nie pali się .Ja ,sobie dziś hiacynta dla zapachu kupiłam w LM .W wazonie rozwinęły się forsycje ,więc mam wiosnę i bazie zerwane na spacerze w innym wazonie .pozdrawiam
Agania 17:46, 07 lut 2016

Gardener27 napisał(a)

Witam

Byłem dziś odebrać moje zamówienie w kwiaciarni Magdalena jak zawsze przywiozła mi z giełdy najładniejsze okazy Cyklameny wniosły do domu dużo wiosennej radości
Zakupiłem również tulipany do wazonów Muszą rozkwitnąć by nabrały kompozycje mocy W niedługim czasie nie omieszkam pokazać

Pozdrowienia zostawiam

Wyjątkowe, luty za wsze kojarzy mi się z cyklamen ami, u mnie też goszczą na stole
Tulipany świetnie Ci się trzymaj, nie wiem czy znasz sposób na ich dłuższe kwitnienie i nie rozwijanie, to je łyżczeczka cukru do wody w wazonie
Pozdrawiam