Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie » Edycja postu

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 22:55, 31 maj 2014

Mirella napisał(a)

i to jest świetny pomysł, kiedyś tak zrobię

Ja tak robię od wielu lat Nie ma później problemu z szukaniem roślin na rabacie Wykopuję doniczki wsadzam do piwnicy a na wiosnę wkopuje z powrotem do zimy Trzeba je co dwa lata dzielić bo bardzo się rozrastają i mogą nawet rozerwać doniczki

Pozdrawiam
Napia 16:07, 01 cze 2014

Gardener27 napisał(a)

Agnieszko nie wiem czy mi uwierzysz ale w tamtym roku na początku sezonu sypnąłem do skrzynek ten obornik suszony kurzy o którym kiedyś rozmawialiśmy i nic więcej nie stosowałem Podlewałem codziennie tylko samą wodą Możesz też zastosować granulat wolno uwalniający się na cały sezon np. Florovit do kwitnących kwiatów balkonowych lub raz w tygodniu odżywka płynna z wodą Begonie są mało wymagającymi roślinami i trzeba się bardzo postarać żeby je zepsuć

Też miałem taki przypadek że kolor begonii się zmienił i nie mam pojęcia od czego to zależy Od zapylenia ? Aż sam się dziwiłem jak to jest możliwe Co do liści to naturalny odruch rośliny że wybarwia się na czerwono pod wpływem słońca Im mniej słońca tym bardziej zielone liście

Pozdrawiam!

Dzięki Przemku,
W takim razie sypnę im nawozu. Rosną w miejscu gdzie słońce, nawet ostre, jest tylko do południa, po 12.00 pojawia się cień. Ale widocznie dla nich to za dużo
Pozdrawiam
iwonaal 17:54, 01 cze 2014

Pozdrawiam niedzielnie.
MagdalenaK8 21:54, 01 cze 2014

Przemciu niezmiennie popodziwiałam warzywniczek cudniaśny ,pozazdrościłam Ci heliotropu i też sobie kupiłam 3 sadzonki , jutro wstawię zdjęcia. Dzisiaj tylko do wszystkich zaglądam, tak sobie dałam popalić od piątku do dzisiaj w ogródku że ruszać się nie mogę hi hi hi.
Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę.
Alisonek 22:11, 01 cze 2014

Przemku zbliżasz się do magicznej liczy 100 stron
katarzynkak 23:25, 01 cze 2014

Przemq,
Czy masz jakis ekologiczny sposób na pozbycie sie mszyc z dzrzewek owocowych?
Mam w poblizu posadzone truskawki i nie chciałabym ich niechcący opryskać chemią od mszyc.

Napia 23:43, 01 cze 2014

katarzynkak napisał(a)
Przemq,
Czy masz jakis ekologiczny sposób na pozbycie sie mszyc z dzrzewek owocowych?
Mam w poblizu posadzone truskawki i nie chciałabym ich niechcący opryskać chemią od mszyc.

Ja też się chętnie dowiem - pod drzewkami owocowymi mam posadzone pomidory. I bardzo nie chciałabym chemii w warzywniku
Pozdrawiam serdecznie
asiach 23:50, 01 cze 2014

Miłego tygodnia
Gardener27 17:16, 02 cze 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Przemciu niezmiennie popodziwiałam warzywniczek cudniaśny ,pozazdrościłam Ci heliotropu i też sobie kupiłam 3 sadzonki , jutro wstawię zdjęcia. Dzisiaj tylko do wszystkich zaglądam, tak sobie dałam popalić od piątku do dzisiaj w ogródku że ruszać się nie mogę hi hi hi.
Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę.

Bardzo dziękuję za słowa uznania Warzywnik po deszczach rozrasta się w oczach a wraz z nim chwaściory których nie ma kiedy usuwać

Bardzo się cieszę że zdecydowałaś się na posadzenie heliotropu Porównamy sobie nasze obserwacje na jego temat bo różne są o nim opinie

Oj bidulko Dobrze wiem jak to jest z tą praca w ogrodzie Jak się zacznie to końca nie widać a wieczorem wszystko boli Ja w sobotę wziąłem się za przycinanie wszystkiego co mi wpadło w ręce a w niedziele wstać z łóżka nie mogłem Starość nie radość Młodość nie wieczność

Pozdrawiam !
Gardener27 17:21, 02 cze 2014

Alisonek napisał(a)
Przemku zbliżasz się do magicznej liczy 100 stron

Faktycznie to już prawie seteczka Tak miło się z Wami rozmawia że nawet nie wiem kiedy się tego tyle nazbierało

Alu musisz mi z tej zbliżającej się okazji jakiegoś wypasionego robala podesłać