Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwitnące skarpy

Kwitnące skarpy

pawel_snopek 20:36, 19 mar 2016

Ewa777 napisał(a)
Wianek śliczny Też bym taki przygarnęła Zabratkowałeś się

Krokusy u mnie w podobnym stadium

Jestem lekko zawiedziony krokusami w tym sezonie w poprzednim sezonie były większe i ładniejsze Może teraz się wezmą za przyrastanie Miło że wianek przypadł Tobie Pozdrawiam
pawel_snopek 20:39, 19 mar 2016

Sebek napisał(a)
Mech w tym roku chyba gości u wszystkich Cebulowe wyglądają obiecująco

Mech miał być już do wywalenia lecz bratki miały prześwity w doniczkach, było widać ziemię więc poutykałem gdzie się dało Miło że zaglądasz Pozdrawiam
pawel_snopek 19:00, 21 mar 2016

Dzisiaj miałem ostatni dzień z 3 dni wolności od pracy i pokusiłem się o umycie wszystkich okien zajęło mi to prawie 2 godziny ale dałem radę i jestem bardzo dumny z siebie.
Z prac ogrodowych to już mam nawiezioną ziemię na rabatę przed domem musiałem przywieźć 10 taczek ziemi Zaobserwowałem też że część krokusów białych zgniła i jestem z tego powodu średnio zadowolony jesienią sobie kupie inne .
Pozwoliłem sobie też dzisiaj popikować troszkę roślinek a więc tak przepikowałem stipę i wyszło mi że będę miał 12 sadzonek na nową rabatę oraz 5 sadzonek akantu miękkiego i 11 sadzonek monardy cytrynowej
Jutro będą przesadzane pomidory 5 odmian po 12 sadzonek dzikie szaleństwo
pawel_snopek 09:07, 23 mar 2016

Wczoraj w pracy mieliśmy akcję gaśniczą, płonęła restauracja góralska Gazdówka spłonęła cała a my mieliśmy zatrzymaną sprzedaż na 70 procent dnia.
Gazdówka graniczy z nami ogrodzeniem a na domiar jeszcze trzeba było odstawić rośliny od ogrodzenia bo były wysokie temperatury.

http://express.bydgoski.pl/351645,Pozar-Gazdowki-w-Zoledowie-Z-ogniem-walczy-14-zastepow-strazy-pozarnej-WIDEO-ZDJECIA.html
margaretka3 09:15, 23 mar 2016

O rety, ale mieliście akcję. Dobrze, że nie przeszło na sąsiednie budynki.
sylwia_slomc... 09:17, 23 mar 2016

pawel_snopek napisał(a)
Nowe foteczki

Kocham bratki wreszcie Ktoś kto ma ich dużo Ja kupiłam 60 szt i utonęły w ogrodzie, że ich nie widać, ale czekam aż się rozrosną
Po sezonie nie wywalaj tylko wsadź na rabaty i przytnij dość mocno piękne kępy powinny Ci się zrobić na drugi rok....... w tatmtym sezonie ze względu na upały się nie udało , ale rok wcześniej bajkowo wyglądały takie bratkowe krzaczorki
Wsadziłam wczoraj kloniki bo przyszły Jeszcze raz dzięki za namiar
sylwia_slomc... 09:19, 23 mar 2016

pawel_snopek napisał(a)
siewki pomidorów, akanta, stipa, werbena i monarda

Pawle czy trawka na drugiej fotce była przycinana?
Mnie się moje trawy wyciągaja i kładą i myślę nad przycinką .....co myślisz o tym?
pawel_snopek 18:45, 23 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Pawle czy trawka na drugiej fotce była przycinana?
Mnie się moje trawy wyciągaja i kładą i myślę nad przycinką .....co myślisz o tym?

Ciężko jest mi powiedzieć czy można je przycinać moje tak wyglądają bez przycinania a co masz za trawki ??
pawel_snopek 18:46, 23 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kocham bratki wreszcie Ktoś kto ma ich dużo Ja kupiłam 60 szt i utonęły w ogrodzie, że ich nie widać, ale czekam aż się rozrosną
Po sezonie nie wywalaj tylko wsadź na rabaty i przytnij dość mocno piękne kępy powinny Ci się zrobić na drugi rok....... w tatmtym sezonie ze względu na upały się nie udało , ale rok wcześniej bajkowo wyglądały takie bratkowe krzaczorki
Wsadziłam wczoraj kloniki bo przyszły Jeszcze raz dzięki za namiar

Postaram się tak zrobić z tymi bratkami masz może fotki tego klonika??
pawel_snopek 18:48, 23 mar 2016

margaretka3 napisał(a)
O rety, ale mieliście akcję. Dobrze, że nie przeszło na sąsiednie budynki.

Strasznie to wyglądało jak płomienie buchały w niebo jak oszalałe teraz czekać do wybudowania podobnej restauracji