Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwitnące skarpy

Kwitnące skarpy

AsiaK_Z 15:36, 20 lut 2017

pawel_snopek napisał(a)

Ja sobie też kawę popijałem i fotki wstawiałem Ale żeby się nią poparzyć zdolna jesteś

Pewnie, że zdolniacha ze mnie wszystkie cebulki jak we wojsku powsadzane i na "trzy czteeeery" powychodziły. Ciekawość mnie zżera co u mnie się dzieje "w cebulowie"
pawel_snopek 15:38, 20 lut 2017

Musisz się udać na zwiady a potem zdać relacje na O
AsiaK_Z 15:40, 20 lut 2017

Ano muuuuuuszę tylko kiedy psia kość
pawel_snopek 15:47, 20 lut 2017

Jak to wszystko zakwitnie to będzie dziki szał czyli Cebu Love ale taki był zamysł a ja dzisiaj jeszcze sadziłem cebulki hiacyntów wyszły 3 korytka napakowane do granic wytrzymałości A może jutro byś się wybrała
AsiaK_Z 17:17, 20 lut 2017

Bardzo bym chciała ale nim wrócę z pracy i pojadę na ogród to ciemno się zrobi i zamiast na kiełki cebulowych trafię może na jakiegoś zboka bo teren RODosu słabo oświetlony
pawel_snopek 21:39, 20 lut 2017

Dostałem dzisiaj ofertę na bambusy wraz z cennikiem więc trzeba sobie coś zamówić
pawel_snopek 16:45, 21 lut 2017

W bagienku sprawy się mają następująco koparko spycharka przyjedzie na początku marca aby wyrównać teren pod dom a przede wszystkim będą robione już tarasy w ogrodzie przy dębach teraz jest mała zagwozdka jaki macie pomysł na plac czyli pierwszy taras, wymiary to około 5 na 5 metrów?. Czy zrobić te tarasy w kwadratach i żeby jeden nachodził na drugi czy może w jakimś innym układzie
sylwia_slomc... 16:54, 21 lut 2017

A ile tych tarasów chcesz mieć?

Donoszę , że dzięki Tobie (bo mnie namówiłeś i spróbowałam)wschodzi mi drzewko co te ogromne szyszki wydało na świat - w zasadzie to wschodzi dziecko tego drzewa Na razie jedno, ale kto wie może się jeszcze kolejne pokażąCzyli ok 10 lat zdolność kiełkowania zachowało
pawel_snopek 17:10, 21 lut 2017

Kiełkować mogą nawet nasiona które będą stare jak świat Są banki nasienne na przykład w miejscach gdzie jest wieczna zmarzlina i są tam trzymane nawet wiele lat na wypadek końca świata Ale miło jest usłyszeć że wzeszły to teraz musisz pielęgnować
A co do tarasów to mają być 3 pierwszy z drobnym kamieniem drugi i trzeci z roślinami tylko nie wiem czy to nie będzie nudne.
adewzuol 14:40, 22 lut 2017

Ja też WITAM!
Znam Twój wątek i podziwiam za ogrom włożonej pracy, za chęci do działania i wiele kolorowych pomysłów.
Będę na pewno zaglądać i kibicować przy zakładaniu nowego ogrodu.
U mnie jeszcze baaardzo dużo do zrobienia, może coś odgapię.