Pewnie, że zdolniacha ze mnie wszystkie cebulki jak we wojsku powsadzane i na "trzy czteeeery" powychodziły. Ciekawość mnie zżera co u mnie się dzieje "w cebulowie"
Jak to wszystko zakwitnie to będzie dziki szał czyli Cebu Love ale taki był zamysł a ja dzisiaj jeszcze sadziłem cebulki hiacyntów wyszły 3 korytka napakowane do granic wytrzymałości A może jutro byś się wybrała
Bardzo bym chciała ale nim wrócę z pracy i pojadę na ogród to ciemno się zrobi i zamiast na kiełki cebulowych trafię może na jakiegoś zboka bo teren RODosu słabo oświetlony
W bagienku sprawy się mają następująco koparko spycharka przyjedzie na początku marca aby wyrównać teren pod dom a przede wszystkim będą robione już tarasy w ogrodzie przy dębach teraz jest mała zagwozdka jaki macie pomysł na plac czyli pierwszy taras, wymiary to około 5 na 5 metrów?. Czy zrobić te tarasy w kwadratach i żeby jeden nachodził na drugi czy może w jakimś innym układzie
Donoszę , że dzięki Tobie (bo mnie namówiłeś i spróbowałam)wschodzi mi drzewko co te ogromne szyszki wydało na świat - w zasadzie to wschodzi dziecko tego drzewa Na razie jedno, ale kto wie może się jeszcze kolejne pokażąCzyli ok 10 lat zdolność kiełkowania zachowało
Kiełkować mogą nawet nasiona które będą stare jak świat Są banki nasienne na przykład w miejscach gdzie jest wieczna zmarzlina i są tam trzymane nawet wiele lat na wypadek końca świata Ale miło jest usłyszeć że wzeszły to teraz musisz pielęgnować
A co do tarasów to mają być 3 pierwszy z drobnym kamieniem drugi i trzeci z roślinami tylko nie wiem czy to nie będzie nudne.
Ja też WITAM!
Znam Twój wątek i podziwiam za ogrom włożonej pracy, za chęci do działania i wiele kolorowych pomysłów.
Będę na pewno zaglądać i kibicować przy zakładaniu nowego ogrodu.
U mnie jeszcze baaardzo dużo do zrobienia, może coś odgapię.