Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwitnące skarpy

Kwitnące skarpy

pawel_snopek 21:09, 21 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Paweł jestem na 293 str piękne widoki co ty piszesz o jakiś rostaniach.
Tu trzeba myśleć, co to będzie jak za 2-3 lata jeszcze bardziej się rozrośnie. Myśl o drugim ogrodzie aby po przeność lub rozdzielić co nie które rośliny.

Ale ty tego masz, wszystko pięknie kwitnie obraz przepiekny.
Masz piękne róże, Venrosa bardzo ładna mam ją od wiosny tego roku 2 krzaki piękny kwiat. Krononbert też piękna.

Dziękuję za miłe słowa dla moich roslinek drugi ogród jest w ciągłym tworzeniu i oczywiście roślinki będą dzielone do mojego ogrodu. Venrosa jest śliczna tylko czasami lubi kaprysić za to kronenburg jest piękny i nie mam z nim problemów . Podziwiam że chciało sie Tobie przeglądać caly mój watek pozdrawiam
pawel_snopek 21:13, 21 lip 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Pawciu, kusi mnie perowskia. Czy ona się mocno pokłada? A może jest jakaś sztywna odmiana?
moja perowskia sie nie kładzie nigdy zawsze jest w pozycji pionowej wystarczy ja posadzić miedzy innymi bylinami lub trawami to zawsze będzie szła w górę ☝
AsiaK_Z 21:44, 21 lip 2017

pawel_snopek napisał(a)
moja perowskia sie nie kładzie nigdy zawsze jest w pozycji pionowej wystarczy ja posadzić miedzy innymi bylinami lub trawami to zawsze będzie szła w górę ☝

Chciałam ją posadzić przed krwawnicą a przed perowskią mogłabym wsadzić rozplenicę autumn magic... będzie chyba grało co?
pawel_snopek 21:46, 21 lip 2017

Pięknie by to zestawienie wyglądało
pawel_snopek 21:48, 21 lip 2017

Tylko krwawnica jest średniej wysokości a perowskia jest dość dużą bylina
GorAna 21:51, 21 lip 2017

Pawełku, piekne troszkę ogrodu, ale przypadła mi do gustu (nowej rabaty) dalia Bronze cactuspiekna jest
AsiaK_Z 21:53, 21 lip 2017

No to tak będzie, tylko muszę poczekać bo akurat w tym miejscu, w którym ten zestaw się pojawi rośnie hortka ogrodowa i zaczyna kwitnąć. Mus ją przesadzić, bo dodatkowo, ona na patelni. I chyba wysadzę bez przy okazji...
AsiaK_Z 21:54, 21 lip 2017

pawel_snopek napisał(a)
Tylko krwawnica jest średniej wysokości a perowskia jest dość dużą bylina

Te krwawnicę, którą mam jest ciut wyższa ode mnie, przynajmniej w zeszłym roku. A w razie czego zamienię je miejscami
Dzięki :*
pawel_snopek 22:13, 21 lip 2017

GorAna napisał(a)
Pawełku, piekne troszkę ogrodu, ale przypadła mi do gustu (nowej rabaty) dalia Bronze cactuspiekna jest
Milo ze się podoba takie dalie byly tylko dwie wiec trzeba było sobie kupic
ElzbietaFranka 23:04, 21 lip 2017

pawel_snopek napisał(a)

Dziękuję za miłe słowa dla moich roslinek drugi ogród jest w ciągłym tworzeniu i oczywiście roślinki będą dzielone do mojego ogrodu. Venrosa jest śliczna tylko czasami lubi kaprysić za to kronenburg jest piękny i nie mam z nim problemów . Podziwiam że chciało sie Tobie przeglądać caly mój watek pozdrawiam

Tak jak napisałam wcześnie przejrzę. Była to przyjemność zobaczyć ogród właściwie skarpy od wiosny do dnia dzisiejszego.