Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwitnące skarpy

Kwitnące skarpy

pawel_snopek 20:40, 23 lip 2017

bacowa napisał(a)
Zdjęcia obejrzałam i cmokam nad każdym, zaciekawiły mnie skarpy jak obsadziłeś, bo sama takowe posiadam.
fajnie ze się te moje ogrodowe kompozycje podobają obsadzenie skarp nie jest łatwym zadaniem ale wszystko da sie zrobić
bacowa 20:48, 23 lip 2017

Wiem że nie jest łatwe , sama się zmagałam z tym ze 3 lata.
pawel_snopek 21:03, 23 lip 2017

Ale jak juz człowiek zrobi i mu wyjdzie to zadowolenie jest duże ja zawsze mowie nie sztuka jest zrobić ogród w sprzyjających warunkach.
pawel_snopek 10:26, 24 lip 2017

Zapomniałem się pochwalić kupiłem sobie takie coś Stachys byzantina "Bella Grigio " jest śliczny i o niebo ładniejszy niż zwyczajny czyściec wełnisty
Gardener27 10:33, 24 lip 2017

Paweł ale Ci to wszystko porosło !!! Chyba u Ciebie też w miarę deszczowe lato więc rośliny na skarpie nie odczuwają braku wody.

Kiedy ruszasz z budową domu, fachowcy z terminami na bieżąco czy jak zawsze z poślizgiem ?
margaretka3 10:40, 24 lip 2017

pawel_snopek napisał(a)
Zapomniałem się pochwalić kupiłem sobie takie coś Stachys byzantina "Bella Grigio " jest śliczny i o niebo ładniejszy niż zwyczajny czyściec wełnisty

Znowu na pocieszenie? Śliczny, a co o jego zimowaniu piszą? To w pracy masz takie cuda?
pawel_snopek 11:29, 24 lip 2017

margaretka3 napisał(a)

Znowu na pocieszenie? Śliczny, a co o jego zimowaniu piszą? To w pracy masz takie cuda?

Wiesz ja się muszę ostatnio dość mocno pocieszać W internecie podają że spokojnie zimuje w strefie 6a więc myślę że powinien dać sobie radę Tak takie cudeńka mam w pracy zamawiamy je z firmy gdzie rozmnażają je poprzez in vitro, mają tam jeszcze więc ej takich dziwnych odmian i gatunków byliż że głowa mała
pawel_snopek 11:39, 24 lip 2017

Gardener27 napisał(a)
Paweł ale Ci to wszystko porosło !!! Chyba u Ciebie też w miarę deszczowe lato więc rośliny na skarpie nie odczuwają braku wody.

Kiedy ruszasz z budową domu, fachowcy z terminami na bieżąco czy jak zawsze z poślizgiem ?

Kogo moje oczka widzą, jak się zagląda dość rzadko to wszystko porosło u mnie pada wręcz regularnie dwa razy w tygodniu wody to ja mam aż zbyt wieleZaczynam przygodę budowlaną dopiero na jesień i wtedy zostaną zrobione same fundamenty a mury polecą na wiosę aby do jesieni się wyrobić co do fachowców to nimi się nie przejmuję mam już parę ekip wypróbowanych oraz zaklepanych czekają na sygnał startu
abiko 12:52, 24 lip 2017

U ciebie Paweł chyba nie ma żadnych ślimaków, takie dorodne dalie. Moje z takimi liśćmi to jakiś przysmaków ślimori.. masakra.
pawel_snopek 13:52, 24 lip 2017

abiko napisał(a)
U ciebie Paweł chyba nie ma żadnych ślimaków, takie dorodne dalie. Moje z takimi liśćmi to jakiś przysmaków ślimori.. masakra.

Ślimaki to ja mam tylko jeszcze chyba ich nie widziały