Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Siedlisko na Podlasiu

Siedlisko na Podlasiu

grazyna_olsz... 14:45, 27 sie 2014

zawitka napisał(a)
Grażynko spacerowałam po Twoim pięknym już ogrodzie przysiadłam na ławeczce pomyślałam o moich latach spędzonych w Gatnem I i stwierdziłam że chętnie bym wróciła tam gdyby nie dzieci . Moje sadzonki hortensji maczam w ukorzeniaczu .Napisałam u siebie że spróbuj jeszcze wsadzić ale w doniczkę kilka sztuk i trzymaj je potem a domu może będą rosły

Kurcze Gatne to rzut beretem ode mnie
Niestety do domu nie mogę nic brac bo jak nie ma nas tam stale to nie ma jak podlac ale spróbuję je potem w doniczkach przysypac ziemią i zobaczymy a nóż....
zawitka 15:13, 27 sie 2014

Tak myślałam ---warto próbować a nóż się uda .Nie wiem czy czytałaś że z patyków można ale akurat mnie mało wyszło choć rosną dobrze ale naładniejsze sadzonki są z uciętych gałązek ładnie idą są mocne Pozdrawiam cieplutko
grazyna_olsz... 16:21, 27 sie 2014

Halinko to jeszcze jedno pytanie piszesz z uciętych gałązek czy to znaczy że bierzesz ładną duzą odnogę i ucinasz górę ?? bo ja odrywałam boczne mniejsze gałazki moze dlatego marne efekty
grazyna_olsz... 09:45, 30 sie 2014

pozdrawiam słonecznie

Piękna pogoda trzeba ją wykorzystać a skoro nie moge wyjść do ogrodu to jadę z koleżanką do Wisły
a zostawiam kilka takich różnych

monteverde 11:46, 30 sie 2014

grazyna_olszewska napisał(a)
pozdrawiam słonecznie

Piękna pogoda trzeba ją wykorzystać a skoro nie moge wyjść do ogrodu to jadę z koleżanką do Wisły
a zostawiam kilka takich różnych

ładnie wygląda to "różne" pozdrawiam
zawitka 13:00, 30 sie 2014

Grażynko dobrze robiłaś ja też brałam gałązki młode ale muszą mieć zdrewniałą łodyżkę końcówka czyli dół musi być zdrwniały i w ukorzeniacz do zdrwwniałych i będzie luks .A mam prośę żebyś pytanko zadawała u mnie bo ja nie bardzo trafiam zpowrotem i będzie wyglądać że nie chę odpowiedzieć ha ha

A sadzonki bedę szukać jak nie wywaliłam dziabką ale napewno albo mam albo będę miała nasiona to Ci wyślę Poszukam w szyszkach bo ona ma do tego piękne szyszki
zawitka 13:07, 30 sie 2014

Grazynko to są szyszki z tej sosny ale długo na nie się czeka niektóre są większe od damskiej pięści
zawitka 13:09, 30 sie 2014

Ladne masz krzaczki Dobrej wycieczki A zdjęcie wyrzuć A nie ucinaj całej ładnej odnogi broń Boże a gdzieś tam w środku są male gałązeczki tylko patrz żeby były stwadniałe te łodyżki
zawitka 07:18, 31 sie 2014

Dobrze Grażynko wyślę Ci nasiona ale dopiero w przyszły poniedziałek bo mam jeszcze smutną wycieczkę do Gdańska
bogumila 15:50, 04 wrz 2014

...piękne "te różne"...pozdrawiam.