Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami » Edycja postu

Ogródek z futrzakami i kamieniami

babka 14:53, 26 paź 2015

Już miałam zaproponować Ci zostawienie pasa trawy ale nie wzięłam pod uwagę psów. Jak tak to ok
Wydaje mi się, że proporcje będą ok.
A co myślisz o tym by całosć przesunąć w str chodnika? W ten sposób "odbiłabyś" od swierków, których korzenie będą coraz bardziej ekspansywne. Nie wiem jak wygląda to miejsce po calek szerokości ale może warto tak pokombinować?
Anda 15:04, 26 paź 2015

Ewik napisał(a)
Kilka porannych fotek

Sliczne poranne fotki. Klimatyczne. Musialam zacytowac wszystkie, bo nie moglam zacytowac tylko jednej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:07, 26 paź 2015

Z rabata dobrze kombinujesz. Poszerzenie konieczne. Co do nasadzen to przyznam, ze nie wiem. Nie chce byc zlym doradca. Trzymam kciuki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewik 15:31, 26 paź 2015

babka napisał(a)
Już miałam zaproponować Ci zostawienie pasa trawy ale nie wzięłam pod uwagę psów. Jak tak to ok
Wydaje mi się, że proporcje będą ok.
A co myślisz o tym by całosć przesunąć w str chodnika? W ten sposób "odbiłabyś" od swierków, których korzenie będą coraz bardziej ekspansywne. Nie wiem jak wygląda to miejsce po calek szerokości ale może warto tak pokombinować?

Tak ,chcę przesunąć do przodu czyli do chodnika myślę też o wkopaniu czegoś odgraniczajacego korzenie swierkow, choć trochę ,tylko czy się teraz uda.
Ewik 15:32, 26 paź 2015

Anda napisał(a)
Z rabata dobrze kombinujesz. Poszerzenie konieczne. Co do nasadzen to przyznam, ze nie wiem. Nie chce byc zlym doradca. Trzymam kciuki

Wszelkie podpowiedzi mile widziane ja mam zapędy do "za dużo "wszystkiego
Ewik 23:02, 26 paź 2015

Po długim "buro i ponuro" pojawiło sie słoneczko - oczywiscie w poniedziałek, zamiast wekendu .

Juzia 08:04, 27 paź 2015

Pozdrawiam mgliście
laurowisnia 14:20, 27 paź 2015

Poranne fotki nastrojowe, a te słoneczne pobudzające do działania.
Róże fajnie sobie skomponowałaś, ja właśnie zawsze omijałam Rosarium ze względu na ten dziwny kolor.
Hortensje przesunięcia potrzebują, jeśli chcesz je pogrupować, to może odzielić je wyższymi trawami np. miskantami albo może lepiej molinią w typie Transparent.
frezja 17:15, 27 paź 2015

Ewik napisał(a)
Kilka porannych fotek

ciekawe nasadzenia i tak mnogo tego...moje marzenie
frezja 17:22, 27 paź 2015

makkasia napisał(a)
Hortensje musowo tam muszą być roświetlają miejsce pod świerkami - ale jakieś kolumnowe drzewa jako drugie piętro w szpalerze ? i fontanny gracymilusów i... zawilce mniam

co rzuca się od razu w oczy to brak drugiego piętra..potężne drzewa i maleństwa pod nimi...Kasia dobrze radzi