Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami » Edycja postu

Ogródek z futrzakami i kamieniami

jolka 16:29, 16 sty 2016

Ewusia, ale zima u Ciebie!!
A róże ..przepiękne
Madzenka 21:53, 17 sty 2016

Ewo robiłaś kiedyś przegląd Twoich róż? Bo nie wiem czy szukać?
Flower1 16:07, 18 sty 2016

Roze jak z bajki ,cudne
Anda 16:54, 18 sty 2016

Ewa zasypało Cię? Dalej tyle śniegu w ogrodzie?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Filemon24 10:13, 19 sty 2016

Natrafiłam na twój piękny ogród i tak wędruje od strony do strony, podziwiam piękne roślinki. Nagle natrafiam na to... szok, szczerze nie widziałam jeszcze takiej bezczelności. Jak można ludziom wysyłać takie gówno i to za nie małe pieniądze. Przytoczyłam ten post bo mnie normalnie wbiło, znam ten sklep z widzenia nie raz byłam na ich stronie, mają bardzo drogo. Więc myślałam że przysyłają coś konkretnego. Ja już się raz przejechałam z hortensjami z neta i powiedziałam sobie nigdy więcej. Będę jeżdzić po szkółkach tak długo aż spotkam te odmiany które chcę kupić. Co do pink annabel to u mnie w pobliskiej szkółce za 25 zł to były ogromne okazy. Największy wybór hortensji jest u Szmitów a ceny rewelacyjne.
Pokażę ci hortensje magical moonlight (byłam w wielu szkółkach i dopiero w pęchcinie znalazłam) Pokażę ci olbrzyma którego kupiłam za 60 zł a tutaj hortki po 17 zł ( z innej szkółki)

Wiem co to za uczucie czekać na paczkę otwierasz a tu aż wyć się chce na widok tego co się dostało U siebie w ogrodzie mam doś dużo hortensji wielu odmian, w róznych szkólkach się byłoi trochę widziało. to co dostałaś to na moje oko wartość sadzonki około 5 zł

Ewik napisał(a)
Dziewczyny muszę to napisać , jest to dla mnie niewyobrażalne. Nakręciałam sie na hortensje Otaksa . Długo zastanawiałam sie czy kupowac, znalazłam ją tylko w sklepie FutureGardens.
I dzisiaj przyszła paczka, to pikus , że rośliny zmietolone, ściśnięte, połamane doniczki , jak tylko otworzyłam górę to załamka.Moja otaksa wygląda nędznie, 3 pokrzywione patyczki, powygryzane liście, jednej nedzny mini kwiatek .
Jednakże nic nie pobije Pink Anabelle - to jest dosłownie jeden rahityczny, powykrzywiany bez życia patyk , max 40 cm , za jedyne 39 zł .Nie wiem czy cos z niego będzie.
Nakreciłam sie na Anabelkę , jak wiosną zamówiłam w Albamarze Strong Anabelle ( cena zdecydowanie nizsza) i teraz tak cieszy oko, ze nie mogę nie napatrzeć i chciałam podobną rabate zrobić w drugim mijescu, a że oni nie mieli, to wziełam w FG.
Totalnie odradzam jakiekolwiek zakupy tam.
Ponizej fotki :
Otaksa

Pink anabelle

ponizej z wetknietym kwiatem , który oberwałam z tegorocznej StrongAnabelle,
Ewik 21:08, 19 sty 2016

laurowisnia napisał(a)
Albo dzień dobry, szukam właśnie takiej róży białej, kompaktowej do donicy, stale kwitnącej, z dużymi niepełnymi kwiatami, zapach pożądany. Znajdę taką?

Musi być pachnąca ? Każda robi sobie jakąś przerwę . Może cos z serii circusów ? Są nie duże i kwiaty są bardzo trwałe, ale nie pachną .
Ewik 21:12, 19 sty 2016

Agcia napisał(a)

Czyli ona u Ciebie na pierwszym miejscu
A na drugim i trzecim które być uplasowała ??

Tak mi przypadła do gustu i dosadziłam do towarzystwa , jestem ciekawa efektu, obok posadziłam soul .
Która kolejna , mhh trudno powiedzieć , lavender ice, baronesse, oczywiście ksiezna Ola , Pilgim - moj jedyny żóltek, a raczej cytrynek
Ewik 21:14, 19 sty 2016

olga80 napisał(a)

a ja zobaczyłam na dzień dobry piękne damy

jeśli Twoja firletka się nie wysiała a moja tak to się chętnie podzielę

Jak co to poproszę, a masz może białą ?
Ewik 21:15, 19 sty 2016

jolka napisał(a)
Ewusia, ale zima u Ciebie!!
A róże ..przepiękne

Dzieki , a śniegu nasypało jeszcze sporo, na rabatach prawie wszystko zasypane .
Ewik 21:21, 19 sty 2016

Filemon24 napisał(a)
Natrafiłam na twój piękny ogród i tak wędruje od strony do strony, podziwiam piękne roślinki. Nagle natrafiam na to... szok, szczerze nie widziałam jeszcze takiej bezczelności. Jak można ludziom wysyłać takie gówno i to za nie małe pieniądze. Przytoczyłam ten post bo mnie normalnie wbiło, znam ten sklep z widzenia nie raz byłam na ich stronie, mają bardzo drogo. Więc myślałam że przysyłają coś konkretnego. Ja już się raz przejechałam z hortensjami z neta i powiedziałam sobie nigdy więcej. Będę jeżdzić po szkółkach tak długo aż spotkam te odmiany które chcę kupić. Co do pink annabel to u mnie w pobliskiej szkółce za 25 zł to były ogromne okazy. Największy wybór hortensji jest u Szmitów a ceny rewelacyjne.
Pokażę ci hortensje magical moonlight (byłam w wielu szkółkach i dopiero w pęchcinie znalazłam) Pokażę ci olbrzyma którego kupiłam za 60 zł a tutaj hortki po 17 zł ( z innej szkółki)

Wiem co to za uczucie czekać na paczkę otwierasz a tu aż wyć się chce na widok tego co się dostało U siebie w ogrodzie mam doś dużo hortensji wielu odmian, w róznych szkólkach się byłoi trochę widziało. to co dostałaś to na moje oko wartość sadzonki około 5 zł

Wypasione hortki kupiłaś, efekt od razu jest .

Ja tam już nigdy nic nie kupię i będę odradzać tam zakupy . wiem, że wiele osób dało sie nabrać na zakupy u nich.
Otaksa trochę sie ogarnęła , wiec za jakies 3 lata bedzie coś widać