bogumila
21:50, 06 mar 2011
Dołączył: 22 wrz 2010
Posty: 19612
Ubić na biało[mikserem]:
4 jajka
3/4 szkl. cukru
2 łyżki zimnej wody lub sok z 1 cytryny
delikatnie wymieszać łyżką z:
3/4 szkl.mąki tortowej
3/4szkl. mączki ziemniaczanej
1 łyżeczką proszku do pieczenia
piec ok. 35-40 min.
serek naturalny np.President -1op.,jogurt naturalny-1 op., tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklance wody -delikatnie połączyć i wyłożyć na 1 płat biszkoptu [drugi płat możemy wykorzystać do następnego ciasta o innym smaku galaretki lub położyć na masę i zrobić wyższy torcik].
Na masę serowo-jogurtową wylewamy galaretkę w/g przepisu na op.,wcześniej wykładamy owoce [w sezonie są prosto z grządki, zimą :mrożone,ze słoika,puszki].
Biszkopt możemy nasączyć sokiem z cytryny z wodą[pół na pół].
Ciasto możemy też przekładać bitą śmietaną, masą eklerową .
4 jajka
3/4 szkl. cukru
2 łyżki zimnej wody lub sok z 1 cytryny
delikatnie wymieszać łyżką z:
3/4 szkl.mąki tortowej
3/4szkl. mączki ziemniaczanej
1 łyżeczką proszku do pieczenia
piec ok. 35-40 min.
serek naturalny np.President -1op.,jogurt naturalny-1 op., tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklance wody -delikatnie połączyć i wyłożyć na 1 płat biszkoptu [drugi płat możemy wykorzystać do następnego ciasta o innym smaku galaretki lub położyć na masę i zrobić wyższy torcik].
Na masę serowo-jogurtową wylewamy galaretkę w/g przepisu na op.,wcześniej wykładamy owoce [w sezonie są prosto z grządki, zimą :mrożone,ze słoika,puszki].
Biszkopt możemy nasączyć sokiem z cytryny z wodą[pół na pół].
Ciasto możemy też przekładać bitą śmietaną, masą eklerową .
