Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

Dominika11 13:10, 11 sty 2016

kamila66 napisał(a)
O ale masz zagwozdkę. Pokój dla dziecka powinien być kolorowy. Jeśli pomalujesz ściany na kolor ecru lub jasny szary bez problemu uzupełnisz go kolorowymi dodatkami wszystko do tych kolorów pasuje jeśli tego nie zrobisz będzie dość smutny. Może ścianę przy biurku tą po prawej stronie pomalujecie farbą tablicową czarną, niezła frajda będzie
Mój synek w pokoju ma zielone ściany w przyszłości na jednej ze ścian planuję nakleić fototapetę z mapą świata
tak jak mówisz - dodatki dopełnią całości

mój też cos mówił właśnie o farbie tablicowej - córcia ciągle się bawi w szkołę i używa swojej takiej rozkladanej tablicy - to dobra myśl
Iggia 13:20, 11 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
tak jak mówisz - dodatki dopełnią całości

mój też cos mówił właśnie o farbie tablicowej - córcia ciągle się bawi w szkołę i używa swojej takiej rozkladanej tablicy - to dobra myśl

Ja planuję magnetyczną tablicówkę w 2 miejscach w kuchni: nad blatem (a pod szafkami wiszącymi) na długiej stronie kuchni i drugie miejsce: słup i tył kominka
Teraz z tego co wiem tablicówki są w różnych kolorach
Iggia 13:25, 11 sty 2016

Dominika11 napisał(a)

Dominika a może farba tablicowa, ale pod nią pomalowana farba magnetyczna, tak, żeby można było i pisać kredą i przyczepiać magnesami coś
Dominika11 13:27, 11 sty 2016

Iggia napisał(a)

Dominika a może farba tablicowa, ale pod nią pomalowana farba magnetyczna, tak, żeby można było i pisać kredą i przyczepiać magnesami coś
powiem szczerze, że o farbie magnetycznej to nigdy nie słyszałam - a tym może nad biurkiem jej pomalować
Iggia 13:33, 11 sty 2016

Z tego co wiem to farba magnetyczna jest bezbarwna, więc na niej może być dowolny kolor. Trzeba pomalować kilka warstw (3-4) i można przyczepiać do niej magnesami dowolne rzeczy.
Nad biurkiem małej mogłabyć najpierw pomalować farbą magnetyczną (3-4 warstwy) a potem tablicową (2 warstwy) i będzie mogła jednocześnie rzypinać magnesy i dopisywać sobie coś kredą
olga80 13:34, 11 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
to dawaj

tez właśnie myslałam, czy to tak niebyt zimo by było

szary na zdjęciu wyszedł ciemniejszy niż w rzeczywistości to jest wewnętrzny przedpokój bez okna i ogólnie wygląda jasno

margaretka3 13:35, 11 sty 2016

Dominiko, tylko czy nie za dużo kolorów będzie? Nie wie, czy znajdziesz farbę magnetyczno-tablicową w któryś z kolorów, które są na tapecie. Bo kilka kolorów już tapeta wprowadza, koła są chyba dość duże, trzeba uważać, żeby się chaos nie zrobił.
Dominika11 13:36, 11 sty 2016

Iggia napisał(a)
Z tego co wiem to farba magnetyczna jest bezbarwna, więc na niej może być dowolny kolor. Trzeba pomalować kilka warstw (3-4) i można przyczepiać do niej magnesami dowolne rzeczy.
Nad biurkiem małej mogłabyć najpierw pomalować farbą magnetyczną (3-4 warstwy) a potem tablicową (2 warstwy) i będzie mogła jednocześnie rzypinać magnesy i dopisywać sobie coś kredą
o widzisz jak to dobrze, że można z kimś pogadać o remoncie pokoju

wygooglałam tą farbę magnetyczną i napewno - ściana nad biurkiem (do pewnej wysokości) będzie w magnetycznej i może faktycznie w tablicowej na magnetycznej - to jest myśl - Dzięki Aga
Iggia 13:37, 11 sty 2016

margaretka3 napisał(a)
Dominiko, tylko czy nie za dużo kolorów będzie? Nie wie, czy znajdziesz farbę magnetyczno-tablicową w któryś z kolorów, które są na tapecie. Bo kilka kolorów już tapeta wprowadza, koła są chyba dość duże, trzeba uważać, żeby się chaos nie zrobił.

Gdzieś widziałam białą tablicówkę po której pisze się specjalnymi kredowymi pisakami. Ewentualnie na zasadzie kontrastu zrobić po prostu fragment ściany zwykłą czarną tablicówką
Dominika11 13:38, 11 sty 2016

olga80 napisał(a)

szary na zdjęciu wyszedł ciemniejszy niż w rzeczywistości to jest wewnętrzny przedpokój bez okna i ogólnie wygląda jasno

no fajny kolor

matko teraz to mam już kompletny mętlik w głowie

a gdzie reszta pokoi - będę sie was doradzać