Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, który ciągle zmieniam

Ogród, który ciągle zmieniam

Jag_58 09:22, 22 maj 2014

Katkak napisał(a)
Jagódko, a ta krzewuszka ma liście zielono-białe, czy zielono-żółte? Bo na zdjęciu tak dokładnie nie widać. W niedzielę zrobiliśmy sobie rodzinny wypadzik i po drodze rosły roślinki do złudzenia przypominające krzewuszki, tyle, że nie miały kwiatów i to mnie zmyliło. Ale naszabrowałam ze 3 gałązki i zrobiłam sadzonki Zobaczymy czy się przyjmą. No i to coś ma właśnie liście zielono-żółte.

Kasiu liście zielone z żółtym obrzeżem
akanta 17:22, 22 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Aniu dla Ciebie przetacznik pagórkowy ,pokłada się

kolorek ładny ..ale..niestety leży

bluszczyk kurdybanek poprzeplatany bluszczem w lasku

śniedek ,osobiście go nie lubię

Dziekuję Jagódko za zdjecie.Pewnie musi rosnąć w pełnym słońcu.Jak pospacerowałam u siebie to dojrzałam po kątach ten dziki przetacznik do złudzenia podobny ale myślę,że ten ma większe kwiaty
bardziej rasowy.Kupiłam tylko jeden bo tak mi się wydawało.Zawsze gdzieś tam znajdzie miejsce.Może właśnie na brzegu kamieni a jak się na nie wyłoży to nie szkodzi bo ten kolorek jest piękny.Nowe piękne miejsca odsłaniasz i rosliny no i faktycznie mamy wiele takich samych.A czy masz Kolkwicję bo chyba to mało popularny ale przepiękny krzew.Moja cała w pączkach ciekawe czy do jutra rozkwitnie.Ostro działasz ,nowe rabatki a na róże cię nie korci.
Jag_58 21:13, 22 maj 2014

pierwsza lilia wodna zakwitła

irys syberyjski

irys bródkowy w towarzystwie miskanta

jeszcze jeden irys
Jag_58 21:19, 22 maj 2014

akanta napisał(a)

Dziekuję Jagódko za zdjecie.Pewnie musi rosnąć w pełnym słońcu.Jak pospacerowałam u siebie to dojrzałam po kątach ten dziki przetacznik do złudzenia podobny ale myślę,że ten ma większe kwiaty
bardziej rasowy.Kupiłam tylko jeden bo tak mi się wydawało.Zawsze gdzieś tam znajdzie miejsce.Może właśnie na brzegu kamieni a jak się na nie wyłoży to nie szkodzi bo ten kolorek jest piękny.Nowe piękne miejsca odsłaniasz i rosliny no i faktycznie mamy wiele takich samych.A czy masz Kolkwicję bo chyba to mało popularny ale przepiękny krzew.Moja cała w pączkach ciekawe czy do jutra rozkwitnie.Ostro działasz ,nowe rabatki a na róże cię nie korci.

Aniu kolkwicję mam zaraz wstawię zdjęcie ,chce przedłużyć rabatę już istniejącą zobaczymy co mi z tego wyjdzie Aniu ja troche róż mam ,kilka wielkokwiatowych ,kilka wielokwiatowych ,pnącą Sympatie, i jedną okrywową ,lubię róże ,ale będę oglądać je na O w tak pięknych ogródkach jak Twój Aniu
Jag_58 21:44, 22 maj 2014

kolkwicja słabe zdjęcie ,jutro wstawię lepsze

krzewuszka cudowna

czosnek niziutki

jeszcze raz kwitnące azalie

Jag_58 21:50, 22 maj 2014

biała kamasja

biała szałwia

dereń kousa tez ma białe kwiatki

tawuła biała

tyle dzisiaj na biało
Jag_58 22:51, 22 maj 2014

kalina Buldeneż

konwalie

jeszcze kwitnie brunnera

dabecja ma dzbanuszkowe kwiatuszki
Katkak 22:57, 22 maj 2014

Cudowny wiosenny spektakl Proszę o bis
asiach 23:02, 22 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Asiu zmiana w avatarku ja juz wiem gdzie są Chwalęcicepozdrawiam letniutko

Zmiana z uwagi na lepszą orientację mojego miejsca zamieszkania
Pozdrawiam
asiach 23:04, 22 maj 2014

U Ciebie wszystko piękne, zdrowe jakby upał im nie dokuczał
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies