No palm mam trochę i tych innych dziwaków też jest trochę ale wszystko śpi na razie jeszcze, oczekując wiosny i ciepła by móc wyjść na zewnątrz i poczuć wiatr w liściach.
Coś zakupów planuje ache chyba tak troszkę lepiej niż po inne lata bo boje się że potem nie zdołam tego ogarnąć.
I każdy chyba oczekuje tej naszej wiosny z utęsknieniem.
No trochę z nimi miałem przebojów bo przesadzane były z 5x ale w końcu rosną na stałe na razie i co roku kwitną obficie i to rosną na przeciągach
Kocham je <3
No troche tego mam bo ok100 donic moze ponad hyyy sam tego nie wiem ale co tam puki daje radę to mam i ciesze się każdym dniem.
Jak to mówią w domu tylko grzeje jak najmocniej słońce to piotrek do domu nie przyjdzie. Kocham słońce egzotyki to moje klimaty
Oby do wiosny i Piotrka nie ma w domu hehe Miłego wieczoru i moje kochane magi jeszcze po babci i tak wędrują ze mną wszędzie 3 odmiany poszukuję białego
Piotrze niejednokrotnie zwiedzałam po cichutku twój ogród, ale wypada się oficjalnie przywitać. Wprawdzie palmy i egzotyki to nie moja bajka, ale podziwiam za zapał i pasję. Choć chowania na zimę tylu donic nie zazdroszczę.
Mariusza miałam przyjemność poznać osobiście i bije z was taka sama pozytywna energia i pasja, choć cel nieco inny. Wiem też, że masz swoją 'cegielkę' w Bolestraszycach.
Cudowna. Ja ze strachem czekam czy piwonie drzewiaste od Mariusza przeżyją na moim niełatwym terenie.
Hm... a tak właściwie to ile one kwitną? Choć w nich nie o sam kwiat chodzi, formę maja piękną.
Piotrze czy to jakaś specjalna odmiana bukszpanu? Super wyglądają.
Tulejnikami mnie zmartwiłeś. Choć i tak chyba spróbuję i kupię. Może w gruncie dadzą radę. Te bolestraszyckie są wspaniałe.
Poitrze jaką grubość mają dechy/belki podestu?
I co to za roślinka?
- Co do piwoni kwitną tak z 1-2 tygonie te drzewiaste
- co do bukszpanu to zwykły bukszpan tylko cięty na wysokości ok 30cm i bardziej na wygląd kamienia
- deski na podeście przy oczku to ok 15cm grube
- a to co to za roślina, to jest lagerstroemia indica