Dzień dobry, proszę o pomoc w identyfikacji drzewa. Drzewko bardzo szybko idzie do góry i rozwija dużo liści. Posadzone jesienią zeszłego roku. Nie miało jeszcze żadnych kwiatów. Miało być owocowe, ale nie mogę go zidentyfikować.
Dzień dobry, proszę o pomoc w identyfikacji drzewa. Drzewko bardzo szybko idzie do góry i rozwija dużo liści. Posadzone jesienią zeszłego roku. Nie miało jeszcze żadnych kwiatów. Miało być owocowe, ale nie mogę go zidentyfikować.
Mam prośbę do ekspertów, żeby pomogli mi ustalić jak nazywa się moja magnolia. Kupiłam ją 2 lata temu w szkółce, miała przyczepioną etykietkę, że jest to magnolia gwiaździsta Rosea. Niestety w tym roku zakwitła zupełnie inaczej niż miała i teraz nie wiem co to za drzewo i jakie wielkie może wyrosnac. Tak wyglądał kwiatek.
Monika83 bardzo dziękuję za szybką odpowiedź.
To teraz mam problem, bo tam miało być małe drzewko, a nie 5 metrowe. Nawet tego reklamować nijak nie mogę, bo przecież nie mam już paragonu po 2 latach i nie mam jak udowodnić, że w szkółce mi sprzedali zupełnie coś innego.
Obok, jakieś 3 m od tej magnolii mam posadzoną magnolię Black Tulip. Nie będzie to teraz za blisko?