Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony » Edycja postu

Ogródek Iwony

Iwk4 14:20, 12 sie 2015

Właśnie blisko gdzieś "pierdyknęło". Burza i przestało padać Nie będę się więcej chwalić
kosolka 14:28, 12 sie 2015

Wlasnie wlazlam do Ciebie zapytać czy pada, bo widzę od Waszej strony chmury i słychać jak grzmi Wygląda jakby szło w nasza stronę.. Trzymam kciukasy!!!
siakowa 14:31, 12 sie 2015

10 minut popadało
Malgosik 14:48, 12 sie 2015

Dobre cokolwiek. Atmosfera inna odrazu. Mi pozostaje prysznic. Gorzej jak będą przerwy w dostawie wody.
Iwk4 14:51, 12 sie 2015

margaretka3 napisał(a)

Ha ha, tak Twój wątek pędzi, że nawet gospodyni się gubi Wrzuciłaś mi link do drzew u Finki
Liatra ładnie przyrasta z roku na rok. A jeśli chcesz zebrać nasionka, to jeszcze trochę trzeba poczekać, zobaczysz, pod koniec września może już będą. Nasionka takie puchate są. Odętka się wysiewa, właśnie znalazłam sporo siewek A nasionka białej liatry wysiałaś? Zazdroszczę perovskiej, u mnie nigdzie nie mogę jej znaleźć. Czy ona zawiązuje nasionka?

Ha, ha W znajdywaniu jestem dobra, w zapamiętywaniu - gorzej. Starość mnie dopada
Znalazłam Znalazłam

Dzięki Gosiu za info o liatrze. Fajnie, że odętka się rozsiewa. Na razie sobie rosła i nie wiedziałam, jak ją zagospodarować Razem z nią przyplątało się jeszcze coś takiego, co ma szyszki z nasionkami

Biała liatra chyba mi nie wzeszłą. Był taki moment, że wysiewałam nasionka i nic nie wzeszło. Nie udały mi się też kosmosy te zwykłe - za szybko wysiałam, zamiast do gruntu i potem był kłopot. Za dużo miałam do pilnowania nasionek w tym roku.
Perovska rozmnaża się podobnie, jak lawenda i hortensje, z uciętych wiosną patyczków.
Ewa Bacowa rozmnażała ją, zapytam się, czy patyczki wtykała wiosną do ziemi, czy jesienią. Pokazywała mi swoją rozmnożoną i ma już zawiązki kwiatków.
U nas kupiłam tą wysoką "blue spire". Jest też niska little.

Iwk4 14:54, 12 sie 2015

kosolka napisał(a)
Wlasnie wlazlam do Ciebie zapytać czy pada, bo widzę od Waszej strony chmury i słychać jak grzmi Wygląda jakby szło w nasza stronę.. Trzymam kciukasy!!!

Ola, poszło do Czerska. U nas już po
Telefon mi mówi, że jeszcze w nocy popada na 64%
Jest pochmurno teraz.
Iwk4 14:54, 12 sie 2015

siakowa napisał(a)
10 minut popadało

Noooooooooo, strasznie długo
Dobre i to
Mirka 14:56, 12 sie 2015

Iwonko pytałaś u mnie czy mam Matronę Nie mam jej jeszczeA o butelkach to powiem szczerze że zapomniałam
malgorzata_s... 15:13, 12 sie 2015

Iwonko nadrabiałam zaległości Inspirasja z ciurkadłem miodzio Ogólnie to Twój ogród pięknieje niesamowicie Cudne nasadzenia i takie przemyślane robisz Pozdrawiam
leon60 16:22, 12 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Małgoś, Ana - dobry pomysł.
Czy LM sadzić co 70-80 cm, czy szerzej?

ja mam co metr dokładnie wszędzie tj w żwirku przy podjeździe, altanie i z jeżówkami na tyłach