Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony » Edycja postu

Ogródek Iwony

lojalna_ 20:01, 20 sie 2015

Hej macham
Iwk4 20:11, 20 sie 2015

Olga, napisałam u Ciebie

Małgoś, fotki w niedzielę. Jak będę w domu. Teraz mogę wkleić te, co mam na kompie:
Miskant Klaine Fontanne, pierwszy sezon u mnie - sięga mi do pasa:

Iwk4 20:17, 20 sie 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Iwonko, śliczne czerwone róże i nie tylko Pamiętaj - indywidualizm górą, a ja uwielbiam indywidualizm Ana-Art ma rację, zapomnieliśmy na Ogrodowisku o tolerancji, uważamy, że wszyscy muszą mieć ekstra kanciki, wypielone rabatki, soczyście zielony zadbany trawnik (kiedyś nawet ktoś z forumowiczów napisał, że nie mamy prawa nazywać trawnika z mniszkiem i koniczyną trawnikiem, bo to nie trawnik, tylko chwastowisko, bardzo się wdedy tym przejęłam, ale... potem spojrzałam na to inaczej), bo innego wstyd pokazać, przemyślane kompozycje itp. ale... czy o to ma chodzić w ogrodniczkowaniu??? Czyż nie ogrodniczkuje się dla samej przyjemności? Ja nie mam soczystego trawnika, nie mam kancików, mam "niemodne" tutaj góry kamienia i co z tego? Niech sobie inni myślą, co chcą, a ogród jest przede wszystkim dla mnie i tworzę go tak jak kocham - sercem. Ty też tak tworzysz - sercem - i to jest właśnie najpiękniejsze Wystarczy pooglądać ogrody "poza Ogrodowiskiem" i świat się rozjaśnia, są równie piękne, choć inne.

No, to się rozpisałam, kończę już, Pozdrawiam

Agnieszko, napisałaś to, co czułam. Czasami zapominamy, co ważne
Wszyscy czasami mamy doła. I dobrze, ze z niego wychodzimy silniejsi. Mądre słowa tu są, więc sobie zacytowałam. Dziękuję Czasami zapominamy, co ważne
Iwk4 20:21, 20 sie 2015

07_Rene napisał(a)
To już wiem skąd ten wpis u mnie o czerwonej rabacie
...

Wydaje mi się, że sztuką jest nie rezygnacja z kolorów (czy faktur roslinnych), tylko ich umiejętne zestawienie tak, by nie gryzło w oczy i tworzyło wspólną całość

Reniu, zacytuję twoją fotkę tu, bo jest piękna i tyle
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/94/943654/original.JPG
Tylko nie wiem, co to jest to drobne czerwone Masz więcej ujęć tego miejsca?
Iwk4 20:30, 20 sie 2015

szemusia napisał(a)
No to poczytałam...
...
Przecież to Danusia zawsze powtarza, że mamy tworzyć ogród dla siebie, szukać nowych rozwiązań i nie powtarzać ciągle tych samych wzorców...

Kolor czerwony niemodny?! Nie rozumiem. Ja mam od lat na tarasie czerwone pelargonie. I nie zmienię ich, bo mi się mega podobają... A, i dwie czerwone róże w donicach
...

Oj, Beatko, mądra z Ciebie kobieta. Tak trzymaj
Nie chodziło o mój czerwony, tylko o sposób, jak inni komentują czasami czyjeś ogrody. Czytając można mieć doła. Chwilowego. I żyje się dalej
Koniec urlopu - to największy powód do zmartwień
Zawsze też można zrzucić na pogodę i brak deszczu i naszą niemoc
Z hortensji chyba wybrałam Polar Bear. Tylko go zamówić muszę

Iwk4 20:36, 20 sie 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Bardzo dziękuję za powyższe rozważania o hortensjach, zwłaszcza Polar Bear (nie miałam, kupiłam od razu 3 do jednego dołka).
Bardzo mi pomogły w systematyzacji wiedzy o hortensjach.

Żółty i czerwony? Ależ oczywiście! Przecież chodzi o własną drogę.

Ewa, kupowałaś w szkółce, czy przez neta? Kiedyś Danusia pisała, ze jak się chce szybciej efekt, to sadzić po dwie do jednego dołka. Chyba w zimozielonym tak sadziła ?
Byłam dziś w szkółce, ale Miśków nie mieli

Co do wyboru drogi - poczytałam cię tu i tam i muszę się ukłonić przed twoimi mądrościami życiowymi
07_Rene 20:42, 20 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Reniu, zacytuję twoją fotkę tu, bo jest piękna i tyle
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/94/943654/original.JPG
Tylko nie wiem, co to jest to drobne czerwone Masz więcej ujęć tego miejsca?

lobelia bylinowa. zdj poszukam później; )
Iwk4 20:45, 20 sie 2015

Gosiu, dobrze, ze już są zdrowe twoje różyczki. Ja staram sie kupować w sprawdzonych szkółkach, inaczej miewam kłopoty. Tak było z jednym bukiem - przywiozłam sobie mszyce razem z nim i musiałam działać

Viola, a widzisz? Rudbekia jest śliczna. I długo kwitnie
A dziś widziałam żółte jeżówki i mówiły kup mnie
Tylko M by mnie przegnał z nimi

Ewuniu, chyba mnie przeceniasz
Widzę, ze w hortensjach się zakochałaś Buziaki

Mirko, Ilonko - byłam w szkółce, pooglądałam i nic nie kupiłam Rozplenice nie miały szczotek, inaczej już bym je miała

Kasiu, rozplenice bez szczotek
W szkółce też nie miały Inaczej by mi wskoczyły na ręce szkoda, nie mogę się doczekać

Jolu, macham do Ciebie

Iwk4 20:47, 20 sie 2015

07_Rene napisał(a)

lobelia bylinowa. zdj poszukam później; )
Dzięki
Czyli wieloletnia? Nie znam takiej Fajnie tam wygląda. Potem wpadnę na fotki, jak znajdziesz
lojalna_ 20:49, 20 sie 2015

Delikatna bardzo