Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci czyli ciociogród :)

Ogród cioci czyli ciociogród :)

malgorzata_s... 18:32, 07 paź 2014

bdan napisał(a)

Współczuję, ale taka nasz dola.
Też w sobotę przy borówkach, wyliczaliśmy co nas boli, lub zabolało. Na szczęście tylko ucho, bark i łękotka

Zaraz mi się przypomina scena z filmu jak sobie ranypostrzałowe pokazywali Buziaki
JulkAd 19:40, 07 paź 2014

Gosiu...brawa dla Krzysia za pomysłowość...ale czyżbyś się na zawilce szykowała?

Buziam
makkasia 20:13, 07 paź 2014

Gosiu to Ty tak jak ja! Bardzo mi przykro mnie też krzyż unieruchomił na początku poprzedniego tygodnia jutro ostatni zastrzyk ale nie za bardzo odpuściło cebule muszą poczekać
ściskam towarzyszko niedoli i coby nam się poprawiło
Katkak 20:27, 07 paź 2014

Gosiulek jak tam zdrówko? 2000 cebul- to nie mogło się skończyć inaczej . Też bym mi dało radę . Zerknij na moje rozchodniki. Igunia na szczepieniu płakała niemiłosiernie i teraz też trochę daje po garach, ale lekarz uprzedzał, że może być marudna. Wzięliśmy tą szczepionkę skojarzoną no i jeszcze przeciw pneumokokom. Lecę Gosiaczku bo znów płacze . Coś czuję, że to może być ciężka noc . Buźka.
malgorzata_s... 21:38, 07 paź 2014

JulkAd napisał(a)
Gosiu...brawa dla Krzysia za pomysłowość...ale czyżbyś się na zawilce szykowała?

Buziam

Zawilce cudne som Mus je mieć
malgorzata_s... 21:39, 07 paź 2014

makkasia napisał(a)
Gosiu to Ty tak jak ja! Bardzo mi przykro mnie też krzyż unieruchomił na początku poprzedniego tygodnia jutro ostatni zastrzyk ale nie za bardzo odpuściło cebule muszą poczekać
ściskam towarzyszko niedoli i coby nam się poprawiło

Muszą niestety Buziak
malgorzata_s... 21:41, 07 paź 2014

Katkak napisał(a)
Gosiulek jak tam zdrówko? 2000 cebul- to nie mogło się skończyć inaczej . Też bym mi dało radę . Zerknij na moje rozchodniki. Igunia na szczepieniu płakała niemiłosiernie i teraz też trochę daje po garach, ale lekarz uprzedzał, że może być marudna. Wzięliśmy tą szczepionkę skojarzoną no i jeszcze przeciw pneumokokom. Lecę Gosiaczku bo znów płacze . Coś czuję, że to może być ciężka noc . Buźka.

Nawet połowy nie posadziłam Iguni przejdzie, to dobre szczepionki Wycałuj ją
Madzenka 22:32, 07 paź 2014

I jak Ty kochana teraz te trytomy posadzisz? Musisz paluszkiem pokazywać Krzysiowi

Wszystko co chcesz wiedzieć o trytomach a wstydzisz się zapytać biegnij do mnie

1. Nie lubią mokro w nogach
2. Nie lubią mokro w środku rozety, dlatego na zime trzeba je w pióropusze związywać
3. W mrożne zimy musza być wysoko okopczykowane - do 25 cm.

W ostatnią zimę nie kopczykowalam ich bo było cieplo i nic im się nie stalo ale wygniły im liście dosyć głeboko i słabiej kwitły. Dlatego nawet jeśli bedzie łagodna zima będę je w tym roku kopczykowac
Nallar 22:57, 07 paź 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Zawilce cudne som Mus je mieć

W bylinowym brakło już tych białych ślicznych zawilców mieszańcowych, zostały tylko wielokwiatowe
ewa004 09:16, 08 paź 2014

Gosiu wracaj kochanie do zdrówka .