Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci czyli ciociogród :)

Ogród cioci czyli ciociogród :)

malgorzata_s... 20:58, 01 lut 2015

Kasya napisał(a)
Tez lubie takie fotki
I widac ile jeszcze da sie upchnac na rabatkach
Klonik czerwony tak szybko urosl..

Klonik mnie też zadziwił Upchnąć już niewiele się da bo wszędzie cebulki albo kłącza. Od 2010 upchnęłam jednak wiele
malgorzata_s... 20:59, 01 lut 2015

Karol99 napisał(a)
Świetne metamorfozy!

malgorzata_s... 21:06, 01 lut 2015

Madzenka napisał(a)
Gosiu ogród przeszedl niesamowitą zmianę.
Czy moge mieć sugestię? Tam gdzie masz obwódki granitowe przy brzegu masz wysypany zwirek, wg mnie naturalniej rabaty by wyglądały wysypane korą/zrębkami albo po calosci żwirkiem, lub po prostu z nasadzeniami z roslinami zadarniajacymi lub trawkami. Podoba mi sie bardzo zwirek przy ścianie domu na rabacie z magnolią to absolutnie nic bym nie zmianiala.

Już wyjaśniam dlaczego ten gruby żwirek Kiedyś rabaty były niższe nieco i gliniaste. Dosypałam żyznej gleby i nieco podniosłam aby roślinki nie gniły w glinie. Przyszedł ulewny deszcz i rabatki się dosłownie rozpłynęły.Dałam kostki i po ulewie znowu podłoże wypłynęło między kostkami które nie są połączone zaprawą. Mój ogród jest ze spadem. Wysypałam rabatki korą, przyszło oberwanie chmury i zbierałam korę u szwagra i pod garażem. Wtedy Emuś wymyślił ten żwirek. W żwirowni osobiście go zbierał i obsypał rabatki wkoło.Teraz deszcze już go nie ruszyły. Też wolałabym wyraźną granicę między kostką a rabatką ale takie ulewy u mnie w górach są kilka razy w roku i natura wygrała
Ivvvona 21:56, 01 lut 2015

Świetna metamorfoza, ogród wypiękniał i jak wszystko urosło. Też zwróciłam uwagę na klonika - śliczny jest
Madzenka 22:02, 01 lut 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Już wyjaśniam dlaczego ten gruby żwirek Kiedyś rabaty były niższe nieco i gliniaste. Dosypałam żyznej gleby i nieco podniosłam aby roślinki nie gniły w glinie. Przyszedł ulewny deszcz i rabatki się dosłownie rozpłynęły.Dałam kostki i po ulewie znowu podłoże wypłynęło między kostkami które nie są połączone zaprawą. Mój ogród jest ze spadem. Wysypałam rabatki korą, przyszło oberwanie chmury i zbierałam korę u szwagra i pod garażem. Wtedy Emuś wymyślił ten żwirek. W żwirowni osobiście go zbierał i obsypał rabatki wkoło.Teraz deszcze już go nie ruszyły. Też wolałabym wyraźną granicę między kostką a rabatką ale takie ulewy u mnie w górach są kilka razy w roku i natura wygrała

Aaaaa, rozumiem, siła wyższa
Urszulla 23:42, 01 lut 2015

a ja się nigdy nie zastanawiałam nad tym żwirkiem, ale Madżenka ma oko na wszystko przy okazji dowiedziałam się jaka jest u Ciebie potrzebametamorfozy są olbrzymie, szkoda że nie możesz pokazać tego co w ziemi ukrywasz, musimy jeszcze poczekać
Kasial 11:55, 02 lut 2015

Gosiu piękne Twoje metamorfozy, ale to już chyba 100 razy mówiłam
malgorzata_s... 14:40, 02 lut 2015

Ivvvona napisał(a)
Świetna metamorfoza, ogród wypiękniał i jak wszystko urosło. Też zwróciłam uwagę na klonika - śliczny jest

Dzięki Iwonko
malgorzata_s... 14:41, 02 lut 2015

Madzenka napisał(a)

Aaaaa, rozumiem, siła wyższa

Na klimat nic nie poradzimy
malgorzata_s... 14:42, 02 lut 2015

Urszulla napisał(a)
a ja się nigdy nie zastanawiałam nad tym żwirkiem, ale Madżenka ma oko na wszystko przy okazji dowiedziałam się jaka jest u Ciebie potrzebametamorfozy są olbrzymie, szkoda że nie możesz pokazać tego co w ziemi ukrywasz, musimy jeszcze poczekać

Uleńko wyjdzie z ziemi to pokażę