Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomysł na rabatkę w cieniu pod tujami

Pomysł na rabatkę w cieniu pod tujami

poczatkujaca 20:24, 05 cze 2014

witam pomòżcie doradźcie co posadzic jak odmienic rabatke pod tujami ( to chyba tuje ale nie jestem pewna) nie mniej jednak w cieniu bo jakos nie za bardzo mi sie ona podoba w obecnym kształcie.

Gardenarium 21:23, 05 cze 2014

Kamyczki niepotrzebne, wywal bo wyglądają jak zęby rekina (oczywiście bez obrazy) ale wiem że nie są tutaj potrzebne bo tylko straszą. Kamyczki są niemodne, nie okala się nimi rabatek, tak się robiło w latach 70-80 tych.

Z tyłu posadź derenie 'Ivory Halo' albo 'Elegantissima) do tego może hortensje bukietowe np. 'Silver Dollar" będą kwitły, żółte żurawki w cieniu też będą doskonałe. Astilbe w kolorze mocnego amarantu ożywią ten zakątek i dadzą kontrast.

Nie ćkaj po jednej sztuce, sadź grupami po 3-5 7 szt.

Pozdrawiam

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:28, 05 cze 2014

Popatrz na zdjęcia w jednym z "moich" ogrodów.

Pasuje tutaj taki styl, bluszcz, hortensje, jaśminowce 'Variegata', Carex 'Evergold'

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-w-stylu-angielskim

Instagram Ogrodowiska
poczatkujaca 21:35, 05 cze 2014

Danusiu kochana jesteś zwoziłam kamyki z osiedla bo myslałam że nadadzą jakiego sielskiego charakteru ale już wiem, że raczej niekoniecznie tak się stało dałas mi wiatr w żagle do działania, weekend przede mna pracowity zaczne porządkować rabatkę
Co byś poradziła zamiast kamyków czym zrobic otoczkę od trawy? bukszapniki małe?
Co masz na myśli żeby Derenie posadzić z tyłu, pod tujami czy między tujami a zywopłotem będą rosły?
poczatkujaca 22:06, 06 cze 2014

Danusiu rabatka pod Twoje pomysły dzisiaj przygotowana jutro jade rozejrzeć się za zakupami zgodnie z Twoimi podpowiedziami. Rabatke powiększyłam ponieważ z boku rabatki jest cień od żywopłotu ( którego nie moge zmienić) i trawa nie chce rosnąć
Przesadzic muszę jeszcze jutro lawendę obok róż na inną rabatkę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies