ULKA --- no coś ty ...ale mnie podbudowałaś . bo żebym była z tej rabaty zadowolona to nie powiem .ciągle mi coś tam nie konweniuje
trawka z piuropuszem to Calamagrostis acutiflora "Karl Foerster"( trzcinnik )
ale fajna w początkowej fazie kwitnienia , potem często po deszczach łamią się baldachy,jednak te dość sztywne stoją , choć deszcze co chwilę .
tewuły tez będę teraz po kwitnieniu ciąć drugi raz ..na wiosnę obciachałam solidnie i krótko i nic to ..wyrosły ogromniaste .
IRENKA --Calamagrostis acutiflora "Karl Foerster"TRZCINNIK . powtarzam nazwę coby dla innych do zapamiętania łatwiej było.co do pokładania to jest różnie , w tamtym roku sie rozdziabił po dużych wichurach , ale teraz spoko
PANI PRZYRODA --Mariolka co to znaczy że stipa nie rośnie ....nagadaj jej . u mnie już parę razy poskutkowało ....
SEBEK ---- No własnie dobry pomysł ..na żywo .
PSZCZÓŁKA ---EWKA to coś to alergia na trawy hahahahahahahhahahahahh.
GOSIA -CIOCIA ----trawki zatańczyły sambę ..widzisz jak im bioderka chodzą
na zdjęciach powyżej widzę sródziemnomorski klimat (to moje zboczenie, wszędzie go widzę) to chyba przez tą lawendę i trawy....
bardzo mi się podoba w Twoim ogrodzie, ale coraz bardziej upewniam się, u mnie że łatwo nie będzie, zwłaszcza, ze dopiero zaczynam ale motywuję się zerkając do Ciebie
jak trawy 'trzymają się" w naszym klimacie? mam na mysli Beskid Wyspowy??