EwaT
12:40, 29 lip 2014
Witajcie! Z ogromną przyjemnością od pewnego czasu przeglądam Wasze ogrody. To forum to kopalnia wiedzy i inspiracji. Chciałam prosić Was o pomoc przy moim projekcie, ale po kolei...
Wraz z mężem jesteśmy dumnymi posiadaczami niewielkiej działki i świeżo wybudowanego domu. Dom stoi na polu, ale teren wokół szybko się zabudowuje. W oddali widać las... Dom mamy już praktycznie ukończony ( mieszkamy już w nim) ale teren wokół to w zasadzie pobojowisko i chwastowisko
. Niedawno uzbieraliśmy fundusze i w końcu mamy ukończone granitowe tarasy oraz podjazd do budynku. Radość nasza była przeogromna! Nareszcie opuściło nas poczcie mieszkania na budowie a do tego nadszedł czas na zieleń
.
Styl w jakim chciałabym założyć ogród to mniej więcej oddają poniższe zdjęcia:
Dodatkowo oboje z mężem uwielbiamy brzozy - muszą u nas znaleźć swoje miejsce...
W pierwszej kolejności chciałabym wykonać przedogródek, który obecnie wygląda tak:
Do tej pory wymyślłam coś takiego:
Ściana frontowa domu zwrócona jest na północny-zachód.
Gleba niestety zostawia wiele do życzenia, nawieziona niewiadomo skąd
.
Proszę o komentarze i sugestie
.
Wraz z mężem jesteśmy dumnymi posiadaczami niewielkiej działki i świeżo wybudowanego domu. Dom stoi na polu, ale teren wokół szybko się zabudowuje. W oddali widać las... Dom mamy już praktycznie ukończony ( mieszkamy już w nim) ale teren wokół to w zasadzie pobojowisko i chwastowisko

Styl w jakim chciałabym założyć ogród to mniej więcej oddają poniższe zdjęcia:
Dodatkowo oboje z mężem uwielbiamy brzozy - muszą u nas znaleźć swoje miejsce...
W pierwszej kolejności chciałabym wykonać przedogródek, który obecnie wygląda tak:
Do tej pory wymyślłam coś takiego:

Ściana frontowa domu zwrócona jest na północny-zachód.
Gleba niestety zostawia wiele do życzenia, nawieziona niewiadomo skąd

Proszę o komentarze i sugestie