To zdjęcie jest zrobione przed wykopaniem trawy. Teraz róża rośnie sama i jwst wokół niej pusto. Niestety jest bardzo zaatakowana przez opuchlaki. Liście ma całe w wżerach.
Mój nowy lilak Bloomerang Pink Perfume bardzo mnie zastanawia. Wypuścił kwiaty, ale zostały w fazie pąka i nie otworzyły się. Teraz zasychają mu listki. Czy wszystko z nim w porządku? Czy to może być problem z niodpowiednim podlewaniem (rośnie w donicy)? Czy może złapał jakiegoś grzyba?
Może jakiś błąd w pielęgnacji typu za dużo wody lub za mało? Raczej za dużo? Obcięłabym te suche końcówki do zdrowego odcinka pędu. Obejrzyj jeszcze czy nie ma jakiegoś nalotu na suchych gałązkach.
Pewnie ktoś jeszcze się wypowie.
Cudny kwiat hortensji ❤️
Jeżówki przy tarasie z hortensjsmi bardzo malowniczo wyglądają. W ogóle ogród się rozhulał na koniec lata, nawet begonie pięknie się rozrosły
Ewo ciągle gdzieś znajduję siewki orlików fioletowych, trzymać dla ciebie?
Dużo róż jeszcze pięknie kwitnie
Lilaki raczej nie lubią mokrego podłoża i nadmiernego podlewania, może to mączniak? Ogólnie lilaki to twarde sztuki...
To hortensja Princess Diana w kolorach jesiennych.
Te jeżówki sa prześliczne. Niestety w ubiegłym roku nie przezimowały mi i musiałam kupić nowe. Liczę, ze tym razem będzie lepiej.
Orliki oczywiście przyjmę. Czy mam je odebrać w najbliższym czasie, czy wiosną?
Widzisz, twarde sztuki, a ja nie umiem się nimi zająć Na listkach i łodygach nie widzę nic podejrzanego. Niw wygląda to na mączniaka. Może rzeczywiście za mokto miał.