Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... » Edycja postu

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

jazzy 20:40, 21 cze 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Wszystko widzisz inaczej
Nie ma pobojowiska, schody możesz zrobić jakie chcesz, trawa się zieleni, a buksów już nie musisz kupować, tylko posadzić

Tyż prawda
jazzy 20:42, 21 cze 2015

Ensata napisał(a)
Aaaa, no własnie, bo wyobrazałam sobie slalom z kosiarką. Navigatorkowy na razie ma pierwsze miejsce w rankingu, ale kto wie, może Twój M też w czołówce

Mój M? Co Ty! Wiesz ile się muszę na słuchać zanim się weźmie do konkretnej (czyt. tej, którą ja mu wymyśliłam) roboty
jazzy 20:48, 21 cze 2015

babka napisał(a)

Rewelacyjna jesteś, nieszablonowe masz pomysły. Bombowo wyglądają te kulki a raczej piłkowo
Twój eMmuś to fajny gość, że przystał na taki pomysł, zna się na rzeczy

Ma szczęście, że przystał na taki pomysł
Jak widzę teraz te kulki to gęba mi się śmieje Oby się tylko przyjęły Dopiero przy przesadzaniu zorientowałam się jak bardzo urosły od jesieni
jazzy 20:50, 21 cze 2015

siakowa napisał(a)
A te 5 cm przy niedzwiedzim futrze jak bedziesz kosic? W sensie grubosc kola kosiarki?

Poświęce się i nożyczkami przytnę Lepsze to niż manewrować kosiarą pomiędzy buksami
jazzy 21:16, 21 cze 2015

malkul napisał(a)

zgodzę sie że bardzo bardzow ażny jest przedogródek ale musze stwierdzić też że ja najcześciej (dosłownie ciągle" patrzę na ogród przez okno jadalni i kuchni oraz z salony przez duże okno tarasowe(nie mam firan).

Polecam ci poznac swoej główne osie widokowe- to tak akstrahując od reszty

Osie już dawno opczajone Nie doceniasz mnie
jazzy 21:27, 21 cze 2015

Ewa777 napisał(a)
U Ciebie ciągłe zmiany Fajne kulkowisko Z trawami będzie cudnie

Dzięki Ewa Nie ma to jak kulki hihi
kasia_w 21:27, 21 cze 2015

jazzy napisał(a)

O, to by było dobre
Poza tym ja naprawdę nie chce żeby wszystko było takie "od linijki"
Pragnę ogrodu nowoczesnego (bo minimalistyczny to on już chyba nie będzie hihi, chociaż skoro Marzenki ogród nazywają minimalistycznym...to kto wie ), nie formalnego
Nie wiem jak to ująć, ale chciałabym aby było w nim czuć swobodę i lekkość, przy zachowaniu nowoczesnego sznytu

Np. wczoraj przesadzilam z M 8 kulek... na trawnik M jest zachwycony efektem Wokół kulek posadze carexy (bliżej ogrodzenia gdzie cień), a dalej niedźwiedzie futro, żeby trawnik się z nim "zlewał"
A więc nie ma tam rabaty sensu stricte oddzielonej kancikiem czy ekobordem, a raczej jedno przechodzi w drugie

Mam nadzieję, że rozumiecie co tu wymodziłam

Hej Jazzy
Gdzieś z tyłu wyobrażni wiem, a raczej domyślam się, o jaki efekt końcowy Ci chodzi. Ambitne zadanie sobie postawiłaś Wydaje mie się , że to jedna z najtrudniejszych ogrodowych ścieżek, jaką my amatorzy możemy podążąć. Dlatego z zapartym tchem śledzę Twoje poczynaniai trzymam kciuki za sukces

Odnośnie zlewania się trawnika z rabatą- pomysł wydaje się superowy ! ale chyba nie najłatwiejszy do osiągnięcia- cóż trzeba tutaj potpatrywać najlepszych. Odnośnie niedżwiedziego futra- miałam całe poletka pod hakuro - z mojego doświadczenia- ta trawa jest krótkowieczna, zachwyca w 2 i 3 sezonie, potem musiałam wywalić, bo łysieje i schnie.
Na ale ktoś tu już powiedział- nic w ogrodzie nie jest na zawsze ! Moim zdaniem trzeba próbować z roślinami, które Ci się podobają.
malkul 21:28, 21 cze 2015

jazzy napisał(a)

Osie już dawno opczajone Nie doceniasz mnie

oj Jazzy doceniam własnie stąd taka wyskoa poprzeczka
jazzy 21:47, 21 cze 2015

Kasia_w dzięki za doping i miłe słowa dzięki takim postom lepiej się robi na ogrodowym sercu
O futrze czytałam już trochę. Podobno jak łysieje w środku, to trzeba podzielić
Najpierw spróbuje z niedzwiedzim, a po tych 3 sezonach najwyżej zamienie na jakieś kostrzewy
Buziak ogromny
jazzy 21:51, 21 cze 2015

malkul napisał(a)

oj Jazzy doceniam własnie stąd taka wyskoa poprzeczka

A tam, przesadzasz A o osiach już mnie Toszka pouczyła jesienią