Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... » Edycja postu

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

jazzy 00:33, 23 cze 2015

ren133 napisał(a)
Piękne kulkowisko
Jakie trawki planujesz?

Jeśli pytasz o kulkowisko, to pod murem, tam gdzie sporo cienia, myslalam żeby dać carexy silver sceptre lub ice dance, może też hacone przy samym murze, a dalej, bliżej trawnika np. kostrzewe ametystową april green, no i futro
Pewnie będę musiała sobie to jakoś poustawiać i ograniczyć ilość gatunków
jazzy 00:44, 23 cze 2015

Konieczki napisał(a)

nożesz jakiś katalogowy widok chmurki jak na zamówienie - a ja zaniemówiłam. Bosko... Jazz dajesza czadu

Hehe, chmurki rzeczywiście dopisały

Konieczki napisał(a)
Ja jak kokocha patrzę sie na ogród przez okno balkonowe -tam mam tylko zasłony bez firan. Marzy mi się podświetlenie kolnów globosów - to będzie ekstra efekt wieczorkiem przy kolacji - nawet rabatę którą zrobiłam zmmodyfikowałam - bo będę ją widzieć siedząc w kuchni.
Mój przedogródek to totalna klapa narazie, ale kiedyś też będzie pięknie - ufam że będzie.
Osie widokowe - gdzie znajdę wykładnie?

Powiem Ci, że dla mnie podświetlenie ogrodu jest baaardzo ważne
Właśnie walcze z M żeby mi kable poprzeciągał
Moje osie też skupiają się na widoku z salonu i jadalni,czyli okna tarasowe, no i z kuchni
Znalazłam fajny zwięzły artykuł, gdzie jest również mowa o osiach Może się przyda
http://newgreen.pl/jak-zaprojektowac-maly-ogrod-aby-wydawal-sie-wiekszy/
jazzy 01:00, 23 cze 2015

kasia_w napisał(a)
Jazzy znalazłam dziś coś takiego www.woodenfactory.pl, mają fajne meble ogrodowe.Czy pasuje to do Ciebie? Mnie się podoba
Mam też klona goldenglobe już 4 rok, dopiero w tym sezonie trochę przyrósł, wcześniej jakby stał w miejscu. Uwielbiam go , choć słońce pali jego delikatne liście

Kasia, meble bardzo fajne, jednak wolalabym coś "lżejszego", co nie przytłoczy mojego wąskiego tarasu
Poza tym na meble tarasowe to ją sobie jeszcze poczekam ho ho...
Mój klon odessanum też przy palony

kasia_w napisał(a)

ja widzę rabatę hakuro z przodu z kuchni i łezkę z tyłu. Firan nie mam, tylko rolety rzymskie podniesione non stop. Jak pada przystawiam sobie fotel do okna balkonowego i wpatruję się Kiedyś miałam tam brzydką piaskownicę a teraz busz, jest super

Fajnie Ci
polinka 07:04, 23 cze 2015

Silver Sceptre?? Uwielbiam

Pytanie jakich traw nie uwielbiam...

Ice Dancy są zdecydowanie wyższe, strzeliste i bardziej zielone, takie soczyste. Silvery są niższe, bardziej rozłożyste i kolor zimny ale ślicznie rozjaśniający. To się wymądrzyłam

beata_m 07:28, 23 cze 2015

te kuleczki na tle ogrodzenia nornalnie jak z katalogu!!!! Super Marta podziwiam Cię i Twoją konsekwencję!!!!!!!!!!!!!!! super super super
lojalna_ 17:39, 23 cze 2015

Martus kulaski wygladaja super .....tylko mi wytłumacz ze niby po co w trawie i po co ten klopot z koszeniem? Chyba ze nie znam sie na mykach ....
babka 17:43, 23 cze 2015

Konieczki napisał(a)

nożesz jakiś katalogowy widok chmurki jak na zamówienie - a ja zaniemówiłam. Bosko... Jazz dajesza czadu

Właśnie też zróciłam uwagę na te chmurki tylko zapomniałam wspomnieć Widok jak z obrazka !
babka 17:44, 23 cze 2015

uuu dubel. sorki
leon60 20:57, 23 cze 2015

To co zrobiłaś już jest piękne
Magda70 21:03, 23 cze 2015

jazzy napisał(a)
Żółtego na pewno nie chcę
Umbry szczepione na 2,20m

Może zawężę pytanie
- dać przed grackami ML czy Trzcinnik brach.?
- co dać całkiem z przodu żeby przysłonić ścięte trawy wiosną? Powtórzyć pumilio? Buksy? Coś innego?

edit:
- co dać w znaku zapytania?

może w kwadrat sam cis?? taką kostkę z niego zrobić?

edit...doczytałam całą debatę

Coś za mało zdjęć wrzucasz ....bo ja nie kojarzę jakiegoś kwadrata z cisa...masz taki juz??