Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... » Edycja postu

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

jazzy 17:12, 28 cze 2015

Czyli na dobrą sprawę w ogóle nie należy przesadzać żadnych roślin ☺
Gardenarium 17:17, 28 cze 2015

Fizologicznie i naukowo Waldek ma rację, ale ja jak muszę to nawet w lipcu przesadzam kwitnące drzewa i udaje się. Teraz też robię przesadzanie i rewolucję ogrodową Prawie wszystko wykopujemy i przewalamy w inne miejsca

Ale termin na przesadzanie nie jest najlepszy a raczej najgorszy, kto niewprawiony, niech tego nie robi.

Przesadzałam teraz: bukszpany, buki wielkie, cisy, iglaki m.in. wielki świerk. kwitnące hortensje, kwitnące róże pienne (jedne ok, innym trzeba było uciąć bukiety kwiatów, bo system korzeniowy był kiepski i róża więdła nadmiernie i zrzucała pąki), ale pozostałe mają się dobrze i przy systematycznym podlewaniu już się przyjęęły.

Nie przesadzamy jeśli nie musimy, a jak mus to trzeba to robić z głową.

Instagram Ogrodowiska
waldek727 18:03, 28 cze 2015

jazzy napisał(a)
Czyli na dobrą sprawę w ogóle nie należy przesadzać żadnych roślin ☺

Dla ich bezpieczeństwa i naszego dobra nie polecam, co potwierdziła Danusia, przesadzania roślin w okresie ich wzmożonej wegetacji. Średnio jest to czas od 15 kwietnia do 15 września.
kamasja 12:27, 29 cze 2015

Przyszłam się przywitać bo chyba jeszcze u Ciebie nie byłam (nie zaznaczyłam)Gosia-Salma-Penelopa Malkul przysłała mnie do Ciebie po inspirki pokojowe dla dziewczyn (13 lat szare, róż i jakieśtam) pisałam u niej. Ty masz podobno najlepsze. Pozdrówka ogrodowiskowe.
Konieczki 12:49, 29 cze 2015

Jazz co słychać? Działasz coś?
Ewa777 19:13, 29 cze 2015

Marta, nie martw się zawczasu. Już przesadziłaś, więc tego nie odwrócisz Podlewaj i może będzie dobrze. Pogoda sprzyja, bo nie jest zbyt ciepło. Ja też przesadziłam 2 róże w tym miesiącu, które wiosną kupiłam z gołym korzeniem i jak na razie żyją
jazzy 20:25, 29 cze 2015

Gardenarium napisał(a)
Fizologicznie i naukowo Waldek ma rację, ale ja jak muszę to nawet w lipcu przesadzam kwitnące drzewa i udaje się. Teraz też robię przesadzanie i rewolucję ogrodową Prawie wszystko wykopujemy i przewalamy w inne miejsca

Ale termin na przesadzanie nie jest najlepszy a raczej najgorszy, kto niewprawiony, niech tego nie robi.

Przesadzałam teraz: bukszpany, buki wielkie, cisy, iglaki m.in. wielki świerk. kwitnące hortensje, kwitnące róże pienne (jedne ok, innym trzeba było uciąć bukiety kwiatów, bo system korzeniowy był kiepski i róża więdła nadmiernie i zrzucała pąki), ale pozostałe mają się dobrze i przy systematycznym podlewaniu już się przyjęęły.

Nie przesadzamy jeśli nie musimy, a jak mus to trzeba to robić z głową.

Dzięki Danusia za wskazówki Przydadzą się na przyszłość
jazzy 20:25, 29 cze 2015

waldek727 napisał(a)

Dla ich bezpieczeństwa i naszego dobra nie polecam, co potwierdziła Danusia, przesadzania roślin w okresie ich wzmożonej wegetacji. Średnio jest to czas od 15 kwietnia do 15 września.

Ok, rozumiem
jazzy 21:01, 29 cze 2015

kamasja napisał(a)
Przyszłam się przywitać bo chyba jeszcze u Ciebie nie byłam (nie zaznaczyłam)Gosia-Salma-Penelopa Malkul przysłała mnie do Ciebie po inspirki pokojowe dla dziewczyn (13 lat szare, róż i jakieśtam) pisałam u niej. Ty masz podobno najlepsze. Pozdrówka ogrodowiskowe.

Hej Kamasja
Jeśli chodzi o inspiracje wnętrzarskie, to nie mam ich gdzieś zapisanych czy przechowywanych, ale wystarczy poszukać na pinterescie
https://www.pinterest.com/faizahshajrah/teenage-bedroom-ideas/
https://www.pinterest.com/pin/236861261628125589/
https://www.pinterest.com/pin/511651207639597122/
https://www.pinterest.com/pin/532691462152123858/
https://www.pinterest.com/pin/411094272205703446/
Mnóstwo tego
jazzy 21:03, 29 cze 2015

Konieczki napisał(a)
Jazz co słychać? Działasz coś?

Czy działam? Tak, uśmiercam ślimaki... France zeżarły mi runiankę i jeżówki...