Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... » Edycja postu

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

Moniq 16:26, 06 kwi 2017

Plany mega, bede kibicować. Tez marzą mi sie rozpięte graby, tylko jakoś nie mam odwagi sie za to wziąć.
Magda70 19:50, 06 kwi 2017

mnie też rozpięte korcą...mam nawet miejsce. Tylko czasu brak...
Zana 09:09, 07 kwi 2017

Martuś, gapię się na Twój plan jak sroka w gnat. Super to poukładałaś. Dałabym miskanty, nie trzcinniki. Trzcinniki wcześnie kwitną i są wtedy piękne, ale w środku lata będziesz miała już suche wiechy kwiatostanów. Chyba, że tak chcesz. Miskanty tworzą jednak wyższą masę zieloną i lepiej przysłonią to co za płotem.
Nr 1 buksy jak dla mnie w jednej linii. Nr 4 jednak trawy przed lawendą. Mój sporobolus nie śmierdział. A wąchałam go specjalnie, po tym jak Siakowa pisała o swoim cuchnącym.
Działaj teraz jak najszybciej, bo pięknie się zapowiada i już na żywo chciałoby się zobaczyć.
Anda 09:20, 07 kwi 2017

To ja jeszcze wtrącę małe ostrzeżenie na temat miskantów. Piękne są bez dwóch zdań, but jak mówi Monty weź pod uwagę, że umordujesz się przy ich dzieleniu za parę lat. Do tego trzeba siły i piły do cięcia. Średnicę nierzadko osiągają na metr albo i więcej. Tylko ostrzegam, żeby później nie było niespodzianek

Nie mam co prawda trzcinnika KF, ale mam Overdam. Jest śliczny. W lipcu kwitnie, potem jaśnieje na taki słomkowy kolor i wg mnie nadal dobrze wygląda. Dobrze zasłania moich sąsiadów. Wiosną żal mi go ścinać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jazzy 14:35, 07 kwi 2017

Moniq napisał(a)
Plany mega, bede kibicować. Tez marzą mi sie rozpięte graby, tylko jakoś nie mam odwagi sie za to wziąć.
Monika, przecież do tego nie trzeba odwagi, tylko ewentualnie chłopa, co by całą konstrukcję wykonał
jazzy 14:36, 07 kwi 2017

Magda70 napisał(a)
mnie też rozpięte korcą...mam nawet miejsce. Tylko czasu brak...
Jestem pewna, że znajdziesz czas, bo warto, nie? Poza tym już masz gruszkę rozpiętą
Magda70 14:41, 07 kwi 2017

jazzy napisał(a)
Jestem pewna, że znajdziesz czas, bo warto, nie? Poza tym już masz gruszkę rozpiętą

Ale grusza schowana za domem....a te graby dałabym przed.
Chyba muszę eMa zacząć wtajemniczać w nowy pomysł
jazzy 14:48, 07 kwi 2017

Zana napisał(a)
Martuś, gapię się na Twój plan jak sroka w gnat. Super to poukładałaś. Dałabym miskanty, nie trzcinniki. Trzcinniki wcześnie kwitną i są wtedy piękne, ale w środku lata będziesz miała już suche wiechy kwiatostanów. Chyba, że tak chcesz. Miskanty tworzą jednak wyższą masę zieloną i lepiej przysłonią to co za płotem.
Nr 1 buksy jak dla mnie w jednej linii. Nr 4 jednak trawy przed lawendą. Mój sporobolus nie śmierdział. A wąchałam go specjalnie, po tym jak Siakowa pisała o swoim cuchnącym.
Działaj teraz jak najszybciej, bo pięknie się zapowiada i już na żywo chciałoby się zobaczyć.
Miło mi bardzo, że spojrzałaś na moje bazgroły
Ja się właśnie tego obawiam, o czym Anda napisała niżej - że miskanty będą w końcu ogromne, a ja tam mam tylko 70cm od skrzyń warzywnika do płotu. Też do końca tego nie przemyślałam z tą odległością... No trudno. Dlatego tak mnie ciągnie w stronę tego trzcinnika Łatwiej go chyba podzielić jakby co. Wczoraj Monty dzielił swojego

Buksy napewno w jednej linii, bo już tamte trzy tak rosną.
Kostrzewy przed lawendą - jestem za!

Postaram się działać szybko. Czekam na zamówione trawy.
Buziak!
jazzy 14:52, 07 kwi 2017

Anda napisał(a)
To ja jeszcze wtrącę małe ostrzeżenie na temat miskantów. Piękne są bez dwóch zdań, but jak mówi Monty weź pod uwagę, że umordujesz się przy ich dzieleniu za parę lat. Do tego trzeba siły i piły do cięcia. Średnicę nierzadko osiągają na metr albo i więcej. Tylko ostrzegam, żeby później nie było niespodzianek

Nie mam co prawda trzcinnika KF, ale mam Overdam. Jest śliczny. W lipcu kwitnie, potem jaśnieje na taki słomkowy kolor i wg mnie nadal dobrze wygląda. Dobrze zasłania moich sąsiadów. Wiosną żal mi go ścinać
Masz rację Ewa z tymi miskantem. Muszę popatrzeć na Overdama. Jeśli masz jakieś foto to chętnie obejrzę.
Uwielbiam Montego i to jak sapie przy różnych pracach w ogrodzie
Buziak!
jazzy 14:56, 07 kwi 2017

Magda70 napisał(a)

Ale grusza schowana za domem....a te graby dałabym przed.
Chyba muszę eMa zacząć wtajemniczać w nowy pomysł
Ale masz na myśli te co teraz sadziłas na froncie? Te kolumnowe?