Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... » Edycja postu

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

jazzy 21:53, 14 kwi 2017

Tess napisał(a)
Plan rewelacyjny (już go widziałam kilka dni temu, ale nie pamiętam, czy chwaliłam).
A te miłorzęby kolumnowe to ktoś na O. ma, żebym mogła podejrzeć? Bo mnie zaintrygowały, myślę o 3 kolumnowych drzewach. Czy są żółte przez cały rok?
Masz zaplanowaną jakąś konkretną odmianę?

Tess, one już tam rosną od jesieni. To są zwykłe miłorzęby ale od początku były cięte i prowadzone jak kolumnowe. Żółte są jesienią.
Ich wadą jest to że późno rozwijają liście wiosną i dość szybko je tracą jesienią. Także raczej nie jest to dobry wybór na frontowe rabaty
gusiarz 16:06, 15 kwi 2017

Jeeej, jak zobaczyłam plan to oniemiałam! Wszystko wiesz już gdzie i jak... fajnie się zapowiada . Jak u Ciebie Nigra rośnie? mam dwie, jedna rośnie jak krzaczor a druga bardziej eterycznie
jazzy 16:17, 15 kwi 2017

O, cześć Aga
Moja magnolia Nigra jest niedorozwinięta Mam ją trzeci sezon i jeszcze jednego kwiatka na niej nie widziałam No i mam wrażenie, że w ogóle nie rośnie
Sypie jej nawóz specjalny do magnolii, a efektów jakoś brak...
jazzy 16:21, 15 kwi 2017

Taki oto wianek poczyniłam
Bezczelnie zwaliłam od Mirelli niebieskie jajeczka. Wybacz Mirella!

babka 16:28, 15 kwi 2017

Wianek subtelny jak wszystko u Ciebie

Plan oglądałam i się załamałam, wszystko masz obcykane.
Że też mi obcy jest ten zmysł
babka 16:30, 15 kwi 2017

jazzy napisał(a)
O, cześć Aga
Moja magnolia Nigra jest niedorozwinięta Mam ją trzeci sezon i jeszcze jednego kwiatka na niej nie widziałam No i mam wrażenie, że w ogóle nie rośnie
Sypie jej nawóz specjalny do magnolii, a efektów jakoś brak...

Ja mojej sypię obornik granulowany, podlewam pokrzywówką, czasem fusami. Może zmień jej nawożenie ?
jazzy 22:48, 16 kwi 2017

babka napisał(a)
Wianek subtelny jak wszystko u Ciebie

Plan oglądałam i się załamałam, wszystko masz obcykane.
Że też mi obcy jest ten zmysł
Mi też jest obcy, wierz mi, wszystko planuję po omacku, a potem po omacku sadzę zupełnie inaczej

Ja mojej sypię obornik granulowany, podlewam pokrzywówką, czasem fusami. Może zmień jej nawożenie ?
Hm, myślałam, że jak jej będę sypać nawóz dedykowany magnoliom, to będzie w siódmym niebie
kamila66 22:51, 16 kwi 2017

Śliczny wianek
Melduję, że podzieliłam trawę na 4 części
jazzy 22:54, 16 kwi 2017

Mój aktualny front

Wciąż brakuje traw pod wiśniami, bo nie wiem na co się zdecydować...
carex ID, carex m. variegata, sesleria jesienna, stipa, rozplenica... nie wiem...
jazzy 22:55, 16 kwi 2017

kamila66 napisał(a)
Śliczny wianek
Melduję, że podzieliłam trawę na 4 części
Juhuu! Ja po ostatnim sezonie jestem nimi zachwycona! I już kompletnie nie przeszkadza mi, że to nie gracki