Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku » Edycja postu

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

jazzy 22:50, 23 lip 2015

Pięknie posadzone piękne gracki!

Po ujrzeniu Twoich sadzonek dochodzę do wniosku, że to co ja kupiłam pod nazwą Miskant Gracillimus - chyba nim nie jest...
Bo kurcze moje nie są tak jasno zielone...cholera!
Juzia 23:04, 23 lip 2015

jazzy napisał(a)
Pięknie posadzone piękne gracki!

Po ujrzeniu Twoich sadzonek dochodzę do wniosku, że to co ja kupiłam pod nazwą Miskant Gracillimus - chyba nim nie jest...
Bo kurcze moje nie są tak jasno zielone...cholera!

Bo Gracki nie są jasnozielone
Są ciemnozielone z jasnym paskiem przez środek.
babka 23:09, 23 lip 2015

No to co ja w takim razie mam ??
mateuszmichn 23:10, 23 lip 2015

babka napisał(a)
Mateusz, zgapiaj do woli
Sąsiedzi mają takie zadaszenie z pleksi i powiem Ci, że już w trakcie pierwszego sezonu okropnie to wyglądało. Na łączeniu - pod zakładami gromadzi się cały brud, dym, kurz itd. Gdybym miała coś takiego zrobić to na to może wiklinową matę dać by naturalnie wyglądało. Ale to musi pasować do całości. Poza tym myślę, ze jak słońce przyświeci to czułbyś się jak w szklarni. No i z trwałością tego materiału różnie bywa jak czytałam opinie na necie. Żółknie, kruszy się itd.
Z poliwęglanu płyta byłaby idealna ale ... wiadomo

No chodziło mi właśnie o poliwęglan, ale zapomniałem nazwy no ale to nie za tanie jest dlatego chyba ten żagiel będzie fajniejszy, tylko z nieprzemakalnego materiału bym chciał
Juzia 23:14, 23 lip 2015

babka napisał(a)
No to co ja w takim razie mam ??

A co jasne są?
Pod słońce się wydają jasne....ale chyba nie sa?
babka 23:16, 23 lip 2015

Ale !! jeśli to są gracki - a nie wątpię że są to też doszłam do wniosku, że to co kupiłam wiosną w szkółce to nie gracek a ML
W błąd mnie wprowadziła wielkość sadzonki w porównaiu z pozostałymi 3ma Ml
no i rośnie w innym miejscu wiec ciężko było porównać.
Najpierw nie te przetaczniki, teraz nie te trawki i to z tej samej szkółki. Jak ktoś nie chce być jak ja nabity w butelkę a planuje zakupy w necie to dam znać na pw gdzie ich nie robić...

Teraz przy wyborze trawek trochę się kierowałam twardością liści - wiadomo dlaczego. I na podstawie gracka, który okazał się być MLem stwierdziłam, ze takie będą ok a jak się okazuje gracki s a delikatniejsze w dotyku- wniosek: będą podgryzane
babka 23:19, 23 lip 2015

Juzia napisał(a)

A co jasne są?
Pod słońce się wydają jasne....ale chyba nie sa?

no są takie jak trawa
ale mają jasny pasek. ale ML też mają jasny pasek. no chyba że to też nie są ML kurcze, już głupia jestem
Juzia 23:19, 23 lip 2015

Gracki delikatniejsze? Eeee...to może młode, bo stare to raczej nie bardzo.

A pokaż te ML
Juzia 23:22, 23 lip 2015

Zrób zbliżenie jutro i jednych i drugich

Ale jak młode i małe to inaczej wyglądają. Później dopiero się zmieniają.
Ja małych Rotsilberów od ML nie mogłam odróżnić
babka 23:23, 23 lip 2015

Mateusz, właśnie cenę miałam na myśli Poliwęglan ma też tą zaletę że można zrobić w jednym arkuszu a poza tym jeśli jest ileśtam komorowy to nie ma efektu szklarni Żagiel jest świetny, tez to rozważałam ale potrzebny był raczej stały dach bo to taras który kiedyś będzie głównym wejściem na piętro.