Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku » Edycja postu

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 22:57, 06 maj 2015

waldek727 napisał(a)

Jak to będziesz?
Przecież jestem cały czas.

Olu znam ten ból i smak potu, bo ja przygotowywałem teren pod swój trawnik od kwietnia do sierpnia. Teraz przynajmniej jestem dumny z wykonania tak mozolnej pracy ponieważ nie mam z trawnikiem praktycznie żadnych kłopotów.
Tobie życzę tego samego i wierzę, że tak będzie.

po pierwsze : no ja myślę !
po drugie : masę błędów popełniliśmy kilka lat temu kiedy zakładaliśmy pierwszy trawnik i teraz wiem czym to grozi, stąd moja determinacja.
Może nie będzie idealnie lecz będę się bardzo starać by trawnik był trawnikiem

Dziś skończyłam przesiewanie przez durszlak !! I'm happy
babka 23:13, 06 maj 2015

Asisko_2005 napisał(a)
\

pięknie u Was z tymi podkładami. Nie wiem jak to się stało, ze dopiero teraz tu zawitałam.

Zaglądaj od tej pory w takim razie często Dziś pod wpływem ogrodowiska wiele bym zmieniła ale cieszy mnie bardzo, że Ci się podoba
babka 01:31, 09 maj 2015

Ktoś pomoże zidentyfiować? kupowałam jako berberys, nie ma kolców i jakoś dziwnie mi na tawułę wygląda ....

Juzia 07:49, 09 maj 2015

No berberys to to chiba nie jest
Już wczśniej pokazywałaś fotkę tego czegoś i coś mi nie pasowało...ale nic nie pisałam, bo ja się nie znam
Magda70 09:48, 09 maj 2015

Nie wiem co to za roślina nie pomogę.

Trawa zasiana?? Czy odpoczywasz po przesiewaniu dobrze, że to tylko taki mały kawalek...ale zobaczyć Cię z sitkiem to by było fajnie

Werbenkę chętnie przygarnę bo moja z nasionek jeszcze nie ruszyła...ale liczę na nią, że się weźmie w garść.

babka 22:38, 09 maj 2015

Magada, jakim sitkiem ?? PALCEM
Śmiejcie się , śmiejcie ale warto było bo wydobytego gruzu uzbierało się trzy czubate taczki !
Trawa nawet nie zakupiona jeszcze Dziś małż walczył z nawadnianiem w przyszłym tygodniu przyjedzie ziemia. By podnieść poziom gruntu musimy jej nawieźć około 20 cm. a potem przekopać. Ty Magda siałaś zaraz po przekopamiu ale się waham czy w moim przypadku nie należałoby poczekać aż się zielsko bujnie by się go przed sianiem pozbyć ?? Doradź mi Magda
Nasz projekt na nawadnianie coś nie do końca wypalił, chyba musimy dołożyć kilka zraszaczy ale nie wiem w jakim miejscu je ustawić by wszystko funkcjonowało jak należy. Nie znam się na tym
Magda co do werbeny to wreszcie ruszyła i być może coś z niej będzie więc jak wszystko pójdzie ok to masz ją jak w banku
babka 23:00, 09 maj 2015

Juzia ja też się nie znam
wyszperałam coś takiego i jak w pysk wydaje mi się że to to samo http://kurowski.pl/pl/katalog-roslin/1/1/roslina/1597,spiraea-betulifolia-tor-gold-pbr
Juzia 23:03, 09 maj 2015

No pasi
07_Rene 23:08, 09 maj 2015

he, he... jak ja Cię rozumiem U nas to ostatnio nawybierałam trzy przyczepki gruzu.
Ciekawa roslinka, ale nie pomogę, bo mi niczego nie przypomina... Grunt, że się ładnie prezentuje i chyba bezproblemowa
Z trawnikiem też nie za bardzo pomogę, bo nawodnienie to już "wyższa szkoła". Kiedys widziałam taki wątek na forum, to albo tam albo dopytaj szefowej
Ja bym się nie spieszyła z sianiem trawy, ale może się ktoś jeszcze wypowie.... Może Waldek

babka 23:36, 09 maj 2015

Justi, Reniu tawułka ładna więc się nie gniewam na szkółkę, że mnie oszwabili Będzie kwitła, prawdopodobnie na biało i to też mi odpowiada Jest oki
O nawadnianie wrzuciłam temat w odpowiednim dziale ale zero odzewu więc kombinujemy sami ... Nie wiem co z tego wyjdzie bo próby wykazały, że nie dolewa przy brzegach i pod samymi zraszaczami... wrrrr :/
Co do trawnika to Waldi poleca odczekać aż zielsko wylezie ale czytałam u Magdy, że siała od razu więc się waham jak ten baca
Co prawda Madzia siała na swoją glebę więc może i bez zbędnych nasion. Ja dowiozę nowej a i stara zaperzona i zachwaszczona strasznie była.