Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

dorciabe 17:51, 20 wrz 2014

hanka_andrus napisał(a)
Doroto, Szpikulec dobry, ale musiałabyś na nim zaznaczać miarę głębokości.

Nie wszystkie cebule na jednakowej sięsadzi.

W ubiegłym roku szpadelkiem dziury robiłam, ale twardo i ciężko szło bardzo, bąble na dłoni miałam. Ja sadzę tylko tulipany to chyba na tej samej głębokości?
Ewkakonewka 18:34, 20 wrz 2014

Witaj Hanusia cieszę się, że jednak nie kopiesz, tylko o kopaniu opowiadasz hihihi

No ziemia u mnie też ciężka i sucho teraz jest jak u Dorci. Ja co prawda jeszcze w tej chwili nie będę sadzić, dopiero najwcześniej w nastepną sobotę, wiec może coś popada po drodze? Zobaczę jak to będzie szło, do ogrodniczego mam blisko w razie co A ja lubię narzędzia ogrodnicze
hanka_andrus 19:08, 20 wrz 2014

Ja nie koń,żeby kopać. a żarty lubię. Pomyślności.
Ewkakonewka 19:58, 20 wrz 2014

Hahaha, ale tu każdy jest trochę koniem, od orania w ogrodzie
Ewkakonewka 21:00, 20 wrz 2014

Kolejna odsłona prawa strona ogrodu patrząc z drzwi wejściowych domu.
Rabata wejściowa ogarnięta... powiedzmy bo przecież ciągle i tak coś trzeba udoskonalić
Przepiękny słup generalnie mijam go na zdjęciach, ale należy go w końcu jakoś "ukryć" więc go pokazę , a jeszcze nie bardzo wiem jak... Przed słupem różanka w przebudowie i cały róg, który jest teraz na tapecie zmian, tylko jakoś nie widać jeszcze efektu.... będzie jak urośnie. A są tam niewidoczne jeszcze jako obwódka bergenia, czyściec wełnisty, znowu bergenia, żórawka bordowa nazwa nieznana, ale moja ulubiona to jest i kończyć będzie znowu bergenia jak już do tego końca się dokopię a za nimi trawki nn pokażę je na innych zdjęciach to się dowiem, mam nadzieję co mam i to wszystko jest w kątach prostych z kancikiem, hm cooo też nie widać???
Trawki, bergenia, żórawki i czyściec własnego chowu Aaa mam tam jeszcze bordowe jeżówki, jukki i sama już nie wiem co...
I jeszcze kółka oczyszczalni... jak to schować nie wymyśliłam niestety!!!
dużo liter za dużo

Ewkakonewka 21:10, 20 wrz 2014

I pójdą tam jeszcze w kąt róże. Czekają na posadzenie: Abraham Darby, Aphrodite, Heidi Klum, Pirouette i Variegata Di Bologna. Będą się fajnie komponować z czyśćcem i żórawkami bordowymi mam nadzieję

Ewkakonewka 21:28, 20 wrz 2014

To jeszcze trawy, jakie to? Hmm dostałam kiedyś bez etykietki , a w tym roku na wiosnę je podzieliłam i będzie w przyszłym kilka więcej Trawy wszystkie sadzę w donicach dużych.

Betka 21:28, 20 wrz 2014

Ewa witam i ja masz już spore brabanty, super zawsze to już tło zielone i gęste jest. Sporo już rośnie u Ciebie roślin Ładnie komponujesz roślinki I zakupy widzę lubię jak ktoś coś kupuje od razu zastanawiam się jak będzie wyglądało na miejscu stałym Więc czekam na relację zdjęciową

Cieszę się że okolice Lublina pokazują swoje ogrody Jest już nas coraz więcej Superrrr...
Pozdrawiam
Ewkakonewka 21:32, 20 wrz 2014

Tu miks, ale może kogoś wprawne oko wypatrzy?
Ewkakonewka 21:43, 20 wrz 2014

Betka napisał(a)
Ewa witam i ja masz już spore brabanty, super zawsze to już tło zielone i gęste jest. Sporo już rośnie u Ciebie roślin Ładnie komponujesz roślinki I zakupy widzę lubię jak ktoś coś kupuje od razu zastanawiam się jak będzie wyglądało na miejscu stałym Więc czekam na relację zdjęciową

Cieszę się że okolice Lublina pokazują swoje ogrody Jest już nas coraz więcej Superrrr...
Pozdrawiam

Witam serdecznie No nie mogę się doczekać dalszego sadzenia, a choooora jestem Chociaż i tak efekt będzie dopiero w przyszłym roku to sama radość sadzenia jest dla mnie wystarczająca
Thuje rosną u mnie 8 lat miały czas na urośnięcie i tniemy je, tzn. M. je tnie wtedy wyglądają jakoś po ludzku Teraz posadziłabym pewnie cisy, no ale wtedy nie było Ogrodowiska