Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały zakątek :D

Mój mały zakątek :D

mateuszmichn 23:28, 11 sie 2015

babka napisał(a)
Ekstra ! Fajnie wykombinowałeś ten łuk pod rabatę. Co tam będziesz chciała posadzić ? Może pisałeś ale nie chce mi się cofać bo wszędzie mam zaległości
W poradach Danusi widziałam kiedyś w jaki sposób można uzyskać szybki efekt kulki z bukszpanów. Przy brzegach doniczki wtykasz kilka gałązek w koło np 5 i jak podrosną przycinasz by się zagęściły. A te na co hodujesz, na obwódkę ?

Hmmm właśnie co ja chcę tam posadzić. W przyszłości planuje z jednej strony, tam od strony budynku zamontować takie ażurowe ogrodzenie, przysłoni niezbyt ładna wiatę czy jak to tam nazwać i trochę osłoni od wiatru. Pomyślałem, żeby wsadzić tam może jedna z tujek które pokazywałem przy okazji przycinania. Do tego może jeszcze jakieś dwa mniejsze stożki i jakieś hortensje bukietowe no i coś z bylin
mateuszmichn 23:32, 11 sie 2015

07_Rene napisał(a)
Nowe rabaty sie szykują
Takie własnoręcznie ukorzenione buszpany zdecydowanie lepiej rosną niż kupowane holenderskie w marketach

Oj coś się szykuje, może coś z tego Wyjdzie. Mam jeszcze sporo takich małych sadzonek zrobione i wsadzana na tyle rabaty w cieniu, z tego co widziałem to cześć chyba się przyjęła bo zielonka listki są. Jednak są one malutkie bo słabo przycinalem ale niech sobie rosną, później napewno przyda się jakiś bukszpan
MirellaB 23:40, 11 sie 2015

No no super się zapowiada Myślę, że idziesz w dobrym kierunku Czy ta rabata będzie jeszcze w tym roku obsadzona?
mateuszmichn 23:51, 11 sie 2015

MirellaB napisał(a)
No no super się zapowiada Myślę, że idziesz w dobrym kierunku Czy ta rabata będzie jeszcze w tym roku obsadzona?

Postaram się poradzić coś we wrześniu, jak będzie trochę chłodniej ale to kilkoma krzewami, bo bylinki i inne takie to na wiosne
lojalna_ 19:55, 12 sie 2015

Mateusz dzis wrociłam jutro pomierze listewki i napisze Ci wymiary
mateuszmichn 23:28, 12 sie 2015

lojalna_ napisał(a)
Mateusz dzis wrociłam jutro pomierze listewki i napisze Ci wymiary

Dzięki wielkie, czekam
mateuszmichn 21:54, 15 sie 2015

Wieczorkiem zacząłem podlewać trawke, jednak w studni ok 50cm wody więc szybko się skończyła. Czekając na dostawę wody do studni w ruch poszło winko zeszłoroczne mojej roboty i poszły dwie butelki i na tym podlewanie się zakończyło. Cholerstwo mocne
Nie piłem sam żeby nie było
babka 21:55, 16 sie 2015

No i wszystko leży Ale co tam, świętować trzeba !
Czekam na zdjęcia prac budowlanych
mateuszmichn 00:21, 17 sie 2015

babka napisał(a)
No i wszystko leży Ale co tam, świętować trzeba !
Czekam na zdjęcia prac budowlanych

Później przyszła burza i deszcz wiec nie było tak źle.
teraz prace wykończeniowe przy stopniu i dokończyć wyznaczenie rabaty do końca.
Myślę, że jakieś fotki się pojawią niedługo
Anias 15:07, 17 sie 2015

No wlasnie zalapales sie na gwaltowna dostawe wody wczoraj? Bo moje tereny burza ominela tylko tego podlewania szkoda...