Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

polinka 06:53, 09 sty 2015

siakowa napisał(a)
polinka o czyszceniu szmargdów dowiedziałm sie u Ciebie - odkurzacz
ale to na wiosne z tych suchych gałazek w srodku tak?

szmaragdy beda strzyzone w równe sciany ale myslałam żeby pozwolic im osiągnąć wysokosć siatki i wtedy zacząć ciąć bo sa bardzo geste wiec chyba wole im pozwolic najpierw ciut urosnąć niz sie zageszczać ale jak źle to krzycz!!!

proste linie rabat ale rosliny poza bukszpanami chyba nie w prostych liniach bo by było za kwadratowo nawet jak dla mnie

Jak masz dobry, ogrodowy odkurzacz to możesz czyścić smaragdy w taki sposób. U mnie przemysłowy nie dał rady...i pozostało ręczne czyszczenie.

Jak masz gęste to nic nie tnij.
polinka 06:56, 09 sty 2015

siakowa napisał(a)
gosia staram się jak mogę własnie to osiagnąć - plan jest własnie lezakowania i zyrkania

Mam nadzieję, że nigdy nie skończę ogrodu Nie wyobrażam sobie doczekać dnia w którym stwierdzę, że nie mam co robić w ogrodzie...Leżakować i zerkać mogę wieczorem z eMem przy winku
siakowa 07:13, 09 sty 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Stan dla mnie nieosiągalny, co siądę to polazę patrzeć na coś albo dotknąć i tak w koło Czy to dlatego, że jeszcze za mało zrobione czy takie skrzywienie? Da się tak siedzieć i patrzeć???

ewa jak mam tak w domu nie usiedze, chyba ze późnym wieczorem ale to już z braku sił
Nie jestem az tak naiwana że myslę że jak zrobie ogród to juz koniec roboty, bo jestem pewna że robota nigdy sie nie kończy ale chodzi głownie o to żeby osiagnąć stan mozliwosci błogiego odpoczynku po robocie w ogrodzie w tym roku poza obiadem i kawą na "tarasie" to w ogrodzie nie siedziałam wogóle a gdzie tam lezakowanie
siakowa 07:14, 09 sty 2015

polinka napisał(a)

Jak masz dobry, ogrodowy odkurzacz to możesz czyścić smaragdy w taki sposób. U mnie przemysłowy nie dał rady...i pozostało ręczne czyszczenie.

Jak masz gęste to nic nie tnij.

ech myslałam że ten zakupo moge odłozyc do jesieni bo w tym roku juz po lisciacha a tu masz babo placek
siakowa 07:16, 09 sty 2015

polinka napisał(a)

Mam nadzieję, że nigdy nie skończę ogrodu Nie wyobrażam sobie doczekać dnia w którym stwierdzę, że nie mam co robić w ogrodzie...Leżakować i zerkać mogę wieczorem z eMem przy winku

u mnie w ogólnym rozrachunku to tez niemozliwe, w domu to juz eM się wkurza czy to sie kiedys skończy czy osiagniemy stan wykończenia domu a ja ciagle szukam, zmieniam itd wiec w ogrodzie tez tak nie bedzie ale po tym męczącym sezonie prac ziemnych zatęskniłam za leżakowaniem i zyrkaniem i żeby było na czym lezakowac i na co zyrkac
polinka 07:24, 09 sty 2015

Ty już w pracy czy w domu nie wytrzymałaś?
siakowa 07:26, 09 sty 2015

oj mnie rano z łózka to tylko praca praca potrafi wyciagnać nawet ogrodowisko nie ma takiej mocy oczywiscie nie z miłosci do pracy tylko z musu
siakowa 07:46, 09 sty 2015

a i musze się pochwalić - chwilowo obsadziłam przod domu w nocy teraz wystarczy tylko zakręcić
Ewkakonewka 09:53, 09 sty 2015

Macham Kobiecie na zakręcie hahaaha nie ma jak nocne wizje ogrodowe
siakowa 10:43, 09 sty 2015

kobieta na zakręcie !!!!!!!!!!!!1 błahahahahahahaha
Świetne !!!!!!!!!!!!!