Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

ewakatowice 12:04, 13 lip 2016

Naparstnica i Molinia heidebraut boski duet
siakowa 12:05, 13 lip 2016

UlaB napisał(a)
Siaka, jesli moge dołoże swoje 3 grosze. Większość z pomysłów jest fajna tyle ze niektore to bardzo krótkie kwitnienie. Ale za to w róznych terminach, wiec mzoe spróbowac co nieco pożenić? Nie wczytywałam sie wiec nie wiem ile tam miejsca (długość rabaty), jak jest dokładnie z nasłonecznieniem i co jest po sąsiedzku.
Moja pierwsza mysl to była jeżówki ale nie jednoodmianowo a mieszanka barw. Tylko nie jestem pewna czy pasuje to do sąsiedztwa. Albo moze 3 wyższe akcenty a na dole jakis płożący powojnik bylinowy przepleciony niskimi kwitnącymi bylinami o róznych terminach kwitnienia? Tylko moze nei jest to do konca w zgodzie z Twoją estetyką

witam tak chciałbym pożenić wszędzie mam pożenione sąsiedztwo pod brzozami to carex ice dance, kule bukszpanowe, jarzmianki których jeszcze nie widać tawułki rózowe, rodgezje paprocie i funkie.

jeżówki, powoli się w nich zakochuje ale ...nie czuje za bardzo żeby jeżówki i brzozy mi tak do końca odpowiadały razem hmmmm...ale mysle intensywnie

siakowa 12:06, 13 lip 2016

ewakatowice napisał(a)

Eeee no co Ty hi hi
Jaka masz Molinie?
edith dudszus ;P
Zana 12:09, 13 lip 2016

ewakatowice napisał(a)
Naparstnica i Molinia heidebraut boski duet

Też miałam taką pierwszą myśl.
siakowa 12:11, 13 lip 2016

Zana napisał(a)
A molinię variegata masz? Jest niższa i ładna, jak połączysz z naparstnicami to jednak molinia zawsze Ci zostanie i ładnie rozjaśni.
może ze mna coś nie tak ale jakos nie czuje połaczenia leśnego zakątka z trawami takimi że tak nazwe cienkimi wyprowadzźcie mnie z błedu
ewakatowice 12:12, 13 lip 2016

siakowa napisał(a)
edith dudszus ;P

Siatkowa no proszę Cie pisz co to znaczy bo nie ogarniam
Wypadłam z ogrodowego slangu
He
ewakatowice 12:13, 13 lip 2016

A co czujesz ?
Paprocie, brunery?
siakowa 12:14, 13 lip 2016

https://pl.pinterest.com/pin/529876712388107719/

powiem obrazkiem, najbliżej w tym miejscu mi do tego ale może faktycznie lepiej to miejsce trochę odciążyć trawami...bo zaraz na obrzeżu za paskiem bukszpanu mam poletko lawendy :
siakowa 12:15, 13 lip 2016

ewakatowice napisał(a)

Siatkowa no proszę Cie pisz co to znaczy bo nie ogarniam
Wypadłam z ogrodowego slangu
He

hahahah a chciałm napisac tylko ED a napisałam ładnie pełną nazwę molini
UlaB 12:17, 13 lip 2016

siakowa napisał(a)

witam tak chciałbym pożenić wszędzie mam pożenione sąsiedztwo pod brzozami to carex ice dance, kule bukszpanowe, jarzmianki których jeszcze nie widać tawułki rózowe, rodgezje paprocie i funkie.

jeżówki, powoli się w nich zakochuje ale ...nie czuje za bardzo żeby jeżówki i brzozy mi tak do końca odpowiadały razem hmmmm...ale mysle intensywnie

no wiem ze masz pożenione
jezówek mam u siebie sporo i zdecydowanie polecam - u mnei kwitna dłuzej niz pisze Łukasz
czyli tam raczej cieniście z tego co piszesz... hm, a rozważałas którąś z niskich róż tolerujących małe ilości światła? ewntualnie niskie hortki (ot oryginalnie )