Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

siakowa 08:00, 23 maj 2017

kasja83 napisał(a)
Kacha u Ciebie gra świateł-pięknie!!!

U mnie na grabach też trochę mszycy-mogę teraz prysnąć czymś?Ortusem?Czy to już grube działo?
grube. Mszyce możesz mydłem potasowym albo miksturę ale nie pamiętam proporcji ocet płyn do mycia naczyń i wodą i coś tam jeszcze było......chyba 4 skaldniki

Ortus na szpeciele
siakowa 08:01, 23 maj 2017

Sebek napisał(a)

Świetny efekt Ale balustrada rzucająca tęczę lepsza Nawet nie wiem z jakiej pozycji może być to ujęcie jak patrzę na jej zdjęcie?
sebus z kucaka
siakowa 08:01, 23 maj 2017

Pozdrawiam wszystkie poetyckie zachwycone i zapracowane dusze
Kacha123 08:26, 23 maj 2017

Kasia, w którą stronę jest nachylenie terenu u Was? Od koni do Ciebie? Bo jakoś ekspresowo Ci wszystko rośnie! Bardzo mi się u Ciebie podoba i do takiego stołu też bym z przyjemnością zasiadła. Profeska na każdym polu!
Madzenka 06:33, 25 maj 2017

Kacha czyźbyś coś Siace sugerowała?
Rojodziejowa 08:30, 25 maj 2017

Siaczku Kochany Twój modrzew syberyjski jakim środkiem w jakim kolorze jest pokryty?
bdan 11:17, 25 maj 2017

siakowa napisał(a)

Bergenia uwielbiam ją a to taka niemodna rośłina

Świetna ta bergenia. Zastanawiam się, czy u siebie w ogrodzie nie wprowadzić. Jakiś wady i ewentualne sugestie dot. bergenii Ci się nasuwają?. Polecasz jakąś konkretną odmianę? Co ile masz sadzoną?

Tulipanki u mnie, o które pytałaś to Doll's minuet.
kasia_c 11:59, 25 maj 2017

bdan napisał(a)

Świetna ta bergenia. Zastanawiam się, czy u siebie w ogrodzie nie wprowadzić. Jakiś wady i ewentualne sugestie dot. bergenii Ci się nasuwają?. Polecasz jakąś konkretną odmianę? Co ile masz sadzoną?

Tulipanki u mnie, o które pytałaś to Doll's minuet.

Ten żywopłot pezy siatce to bukowy, grabowy? Wcześniej jakoś liściaste żywopłoty mi się nie podobały, ale jakoś ostatnio jestem nimi oczarowana. Twój ma taki ładny soczyście zielony kolor.
makadamia 12:01, 25 maj 2017

Toszka bergenii nie poleca, bo grzyb lubi ją łapać i wtedy ma brzydkie plamy.

Jako posiadaczka bergenii od lat powiem tak:
dopóki nie wiedziałam o grzybie, to mi nie przeszkadzał

w zeszłym roku rozsadzałam bergenie i na jednym stanowisku mają potężne, stojące liście, na których grzyba w zasadzie nie widać, a na drugim jakoś nie chcą ruszyć i marniawe są. Dam im czas do przyszłego roku na zebranie się.

Ja mam jakąś podstawową bergenię, nie odmianową: kwitnie, ale krótko i kwiaty w dużej części schowane w liściach. Ozdobna głównie z tych dużych skórzanych, zimozielonych liści. Bardzo ładnie wygląda jako wypełnienie rabat, w kontraście do roślin o delikatnych liściach.
siakowa 19:11, 25 maj 2017

Kacha123 napisał(a)
Kasia, w którą stronę jest nachylenie terenu u Was? Od koni do Ciebie? Bo jakoś ekspresowo Ci wszystko rośnie! Bardzo mi się u Ciebie podoba i do takiego stołu też bym z przyjemnością zasiadła. Profeska na każdym polu!
tak teren do nas pochylony ale chyba za szybko byłby ten efekt