Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* » Edycja postu

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

siakowa 16:55, 09 mar 2018

kasja83 napisał(a)
Hej Kasiu.Jak dobrze, że dodałaś wizytówkę!!Cudowności Twojego ogrodu teraz w jednym kawałeczku

Cześć Kacha Dziękuję Przyznam że i ja do niej zaglądam jak mam chwile zimowego kryzysu bzuiaki
_Martini_ 18:12, 09 mar 2018

Dzięki za szybką odp i zdjęcia w zbliżeniu Tak, właśnie o taki efekt mi chodzi! Pamiętasz może jaka jest odległość między brzozami? Jaka szeroka jest ta rabat i jaka trawka rośnie z brzegu?
lindsay80 21:16, 10 mar 2018

Wiesz piękny masz ten zakątek z brzozami!
Czytam, że też sporo dziś podzialalas.
siakowa 11:45, 11 mar 2018

_Martini_ napisał(a)
Dzięki za szybką odp i zdjęcia w zbliżeniu Tak, właśnie o taki efekt mi chodzi! Pamiętasz może jaka jest odległość między brzozami? Jaka szeroka jest ta rabat i jaka trawka rośnie z brzegu?
już kiedyś to nawet mierzyłam i pisałam tutaj ale nie pamietam....
Jak będę mieć chwilę to pomierze
siakowa 11:51, 11 mar 2018

lindsay80 napisał(a)
Wiesz piękny masz ten zakątek z brzozami!
Czytam, że też sporo dziś podzialalas.

Też go lubimy

tak powycinalismy z eM wszystkie trawy poza rozplenica mi i stipa i prosem. Czyli pod nóż poszły ice dance Sporobolus molinie i seslerie. Jeszcze przed mrozami jak jeszcze ich nie zapowiadali obcielam smialka carex Montana i byliny.
Zobaczymy czy wszystkie trawy przeżyją a najbardziej obawiam się o stipę bo te mrozy były bez śniegu... Choć wygląda nie najgorzej dużo zielonego ma.

Trawnik po zimie TRAGEDIA.... Przez ten mokry wrzesień dostał plam jakiegoś grzyba..... I nie wiem czy teraz coś muszę na to cos zrobić czy poprostu mocno wygrabić te sianowate placki???
siakowa 11:56, 11 mar 2018

A i jeszcze zakupiłam....
Sebek 15:55, 11 mar 2018

siakowa napisał(a)

Też go lubimy

tak powycinalismy z eM wszystkie trawy poza rozplenica mi i stipa i prosem. Czyli pod nóż poszły ice dance Sporobolus molinie i seslerie. Jeszcze przed mrozami jak jeszcze ich nie zapowiadali obcielam smialka carex Montana i byliny.
Zobaczymy czy wszystkie trawy przeżyją a najbardziej obawiam się o stipę bo te mrozy były bez śniegu... Choć wygląda nie najgorzej dużo zielonego ma.

Trawnik po zimie TRAGEDIA.... Przez ten mokry wrzesień dostał plam jakiegoś grzyba..... I nie wiem czy teraz coś muszę na to cos zrobić czy poprostu mocno wygrabić te sianowate placki???

Wygrabić i polać czymś na grzyba. Potem już normalnie wertykulacja i... czekanie aż zacznie rosnąć
Madzenka 15:55, 11 mar 2018

Witam wiosennie. Może jakieś foty po wycięci traw?
Zana 17:38, 11 mar 2018

Witam się po zimie. Cudooooowna wizytówka
siakowa 18:57, 11 mar 2018

Sebek napisał(a)

Wygrabić i polać czymś na grzyba. Potem już normalnie wertykulacja i... czekanie aż zacznie rosnąć
nawet ze te plamy były we wrześniu? Wróci bez polania?