Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Luki 17:45, 20 wrz 2017

Kindzia napisał(a)

Złóż zapotrzebowanie, R. pracy szuka Może być na czarno, byle dobrze płatna

Nooo, właśnie się zastanawiam nad wiśnią Royal Burgundy...ale masz nosa! Dobrze mnie już znasz łuki...

W sobotę? Już się cieszę Może się uda...

Hehe dobre, też dobrze płatnej szukam... ale coś mi się zdjae, że nie dla psa kiełbasa

Wiśnia to może być ciekawa opcja i nie powiem bordowe liście dobrze by tam grały.

Co do soboty to tylko powiem: buuu....

Co do Hortek mogę Ci powiedzieć, że Bożenka z Hortensjady bardzo Diamantino zachwala jest nie za wysoka, w miarę sztywna i ponoć piękna, poluję na dwa krzaczki od zeszłego roku, raz napatoczyły się, ale po 50sztuka... dajta spokój.
Mam za to Magical Mont Blanc, w skrócie, piękny kwiatostan, jak dla mnie jeden z najładniej się przebarwiających w limonkę z delikatnym różem, mam młode krzaczki i przy obecnych deszczach nie leżą na ziemi, a to raczej dobre objawy Też odmiana bardziej kompaktowa.

aaaa i jeszcze co do hortensji, co jak co, ale ja twierdzę, że ktoś cię ocyganil i nie masz Polar Bear. Moje limki i PB rosną kilka metrów od siebie, a różnice widać z daleka

Pogoda... nawet badki z cicikiem nie pomogą bo po co jak i tak przemokną
Kindzia 08:58, 21 wrz 2017

Luki napisał(a)

Hehe dobre, też dobrze płatnej szukam... ale coś mi się zdjae, że nie dla psa kiełbasa

Wiśnia to może być ciekawa opcja i nie powiem bordowe liście dobrze by tam grały.

Co do soboty to tylko powiem: buuu....

Co do Hortek mogę Ci powiedzieć, że Bożenka z Hortensjady bardzo Diamantino zachwala jest nie za wysoka, w miarę sztywna i ponoć piękna, poluję na dwa krzaczki od zeszłego roku, raz napatoczyły się, ale po 50sztuka... dajta spokój.
Mam za to Magical Mont Blanc, w skrócie, piękny kwiatostan, jak dla mnie jeden z najładniej się przebarwiających w limonkę z delikatnym różem, mam młode krzaczki i przy obecnych deszczach nie leżą na ziemi, a to raczej dobre objawy Też odmiana bardziej kompaktowa.

aaaa i jeszcze co do hortensji, co jak co, ale ja twierdzę, że ktoś cię ocyganil i nie masz Polar Bear. Moje limki i PB rosną kilka metrów od siebie, a różnice widać z daleka

Pogoda... nawet badki z cicikiem nie pomogą bo po co jak i tak przemokną

Chyba jednak na tę wiśnię się zdecyduję, chociaż pytałam Danusi i mówiła, że u niej nie kwitła praktycznie...ale bardziej mi zależy na liściach, ostatecznie dłużej są niż kwiaty

Hortensjada poleciła mi m.in. Sweet Summer i to na te się nakręciłam. Ale te Twoje Magical Mont Blanc sobie pooglądam, może mi się przyda...nie wiem co na tą wąską, będę ją rozkopywać wiosną, bo buksy zabiorę na cycka2 i być może dwa czerwone kolumnowe berberysy, które tam też są...

To ciekawe co piszesz o miśkach, nie spieram się, może być. Pokaż swoje, zobaczę chętnie!

Jeszcze nie pora na batki z cicikiem Luki

Szkoda, że Cię u Gosi nie było...
ElzbietaFranka 23:33, 22 wrz 2017

Kindzia napisał(a)

Te są dopiero dobre! Aksamitny smak...na masełku podsmażyć i do zupki

Kasiu dobrze jak tylko będę miała smardze to pokażę i powiesz czy mam jesć. Ale to dopiero w przyszłym roku.
Jak przyjeżdża do mnie stały dostawca z korą to mówi 5 zl za worek a 1 zł za smardze czyli 6 zł. I rzeczywiście rozsypię a za miesiąc pokazują się na tej świeżej korze.
lojalna_ 16:24, 23 wrz 2017

Buziaki dla Cysi ))
16:36, 23 wrz 2017
Magical Mont Blanc - zapisuje hortkami trzeba zapchac ogród bo na taka pore roku to najlepsze rosliny na poprawe humuru
Luki 17:45, 23 wrz 2017

O te hortki to będziecie się musiały wiosną bardzo szeroko uśmiechać bo mam tajne źródło, a jest kawałek drogi ode mnie i bywam tam raz w roku
ElzbietaFranka 00:54, 24 wrz 2017

Kasiu - Kindziu proszę zobacz u mnie na wątku czy to smardz.
Ewa777 14:26, 24 wrz 2017

Piękne cisy zagościły w Twoim ogródku
U mnie piękna pogoda była w tym tygodniu. Dziś też cieplutko i słonecznie
Jestem ciekawa jakie hortensje wybierzesz
Mari 12:15, 26 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
i potem zrobiło się tak

padało do popołudnia, czyli był czas na odpoczynek

Jaka nazwa tej róży?? Czy ją jakoś specjalnie Pani prowadzi,przycina że tak ładnie się rozrosła?? Ile ma latek ten krzew?
Kindzia 09:22, 27 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu dobrze jak tylko będę miała smardze to pokażę i powiesz czy mam jesć. Ale to dopiero w przyszłym roku.
Jak przyjeżdża do mnie stały dostawca z korą to mówi 5 zl za worek a 1 zł za smardze czyli 6 zł. I rzeczywiście rozsypię a za miesiąc pokazują się na tej świeżej korze.

Ja też mam nadzieję, że w przyszłym roku znowu się doczekam swoich smardzy. Mam rozsypaną świeżą korę na tym zaczątku cycka2