Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 11:53, 26 kwi 2016

polinka napisał(a)
Pewnie spotkanie trwa jeszcze w najlepsze i chyba pogoda też Wam dopisuje?
Macham Kasiu

Pogoda nie była najgorsza I słoneczko mieliśmy nawet, tyle, że zimno. Nie można mieć wszystkiego przecież
Kindzia 11:55, 26 kwi 2016

Sebek napisał(a)

Pasy na trawie muszą być!!! Każdy facet Ci to powie Ja po wyprostowaniu rabat na froncie wreszcie mam też idealnie proste paski I zawsze do nich wzdycham

A nie wiem właśnie czy każdy. Krzysiu Małgosi nie kosi w paski
Mój kosi, nie lubię takiej trawy zaraz po koszeniu. Następnego dnia mi się dopiero podoba
Kindzia 11:56, 26 kwi 2016

Ludwika napisał(a)
Czekam razem z Tobą na tę żółtą magnolię... Wczoraj z mamą w szkółce koło takich chodziłyśmy... ech...

Jeszcze nie całkiem się rozwinęła...i nawet nie wiem czy dała radę tej nocy. W Zabrzu był przymrozek rano. Jak w Pszczynie...nie wiem...
Żółtek widoczny z daleka i duże kwiaty ma. Nie chcesz się skusić???
Kindzia 11:59, 26 kwi 2016

kasja83 napisał(a)
Witaj Kindziu-dziw, ze jeszcze do Ciebie nie dotarłam..A Ty taki ogrodowiskowy wyjadacz jesteśNic jednak-drogi do celu bywają kręte- a trafiłam tu poprzez wątek na spotkaniach. I w szoku jestem, że tak po sąsiedzku taki piękny ogród!
Od razu dopytam co masz za jeżówki różowe posadzone przy rozplenicach-cudnie z nimi grają!

Nie da się być wszędzie przecież Niedaleko mnie jesteś??? Muszę popatrzeć u Ciebie
Za pochwałę dziękuję Wczoraj tak sobie patrzałam na ten mój wiosenny ogród i jestem zadowolona...prawie
Jakie ja tam mam jeżówki...cholewcia nie pamiętam, dwie odmiany. Podobne do siebie...zaraz sprawdzę.
Kindzia 12:00, 26 kwi 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jednak od 14? Mówiłam. No i co teraz?

Szał byka!!!
Dzwoniłam do Kasi, czekam na decyzję.
Kindzia 12:10, 26 kwi 2016

Trochę czasowo nieogarnięta byłam, ale już na prostą wychodzimy.
W weekend gościliśmy U Kasi i Grzesia nieopodal Zielonej Góry. Było bosko!!! Zawsze jest
Przytargaliśmy 500 sadzonek buksików na żywopłot, magnolię, od Mamy Kasi szafirki pełne, orliki i pierwiosnki (pierwiosnki chyba nieżywe są...)
W sobotę był Łukasz po swoje 160 sztuk buksowych, czyli znowu miłe spotkanie było
Wczoraj zaczęło się od koszenia (eMuś) i doprowadzania nowo przerobionej, wąskiej sąsiadowej rabaty do stanu używalności po bardzo aktywnych harcach nornicy (to ja). Mam nadzieję, że nie zdążyła mi zeżreć lilii, natomiast przesadzane irysy bródkowe, po tej nieoczekiwanej wizycie gryzonia, rosły sobie w próżni...
Potem już sadzenie magnolii, darowanych roślinek i bukszpanów na skarpie. Niestety, wiązało się to również z przesadzaniem paru dorosłych roślin (a i tak nie wszystko jest przesadzone), a pewności, że się przyjmą nie mam żadnej.
Skończyliśmy o 18,30...pakowanko i do Zabrza.
Zdjęcia mam oczywiście, postaram się później wkleić. Buksy nie przycinane jeszcze, czasu nie starczyło
Ludwika 12:20, 26 kwi 2016

Kindzia napisał(a)

Jeszcze nie całkiem się rozwinęła...i nawet nie wiem czy dała radę tej nocy. W Zabrzu był przymrozek rano. Jak w Pszczynie...nie wiem...
Żółtek widoczny z daleka i duże kwiaty ma. Nie chcesz się skusić???

Skuszę się pewnie jak już będę za kilka lat zabierała się za ogród za domem. U nas jak o 7.40 wychodziłam z domu było 0 st. więc w nocy też musiało być poniżej zera.
Kindzia 13:41, 26 kwi 2016

Ludwika napisał(a)

Skuszę się pewnie jak już będę za kilka lat zabierała się za ogród za domem. U nas jak o 7.40 wychodziłam z domu było 0 st. więc w nocy też musiało być poniżej zera.

To mnie uspokoiłaś, bo już myślałam, że magnolii nie planujesz

Może to pierwszy rok mojego żółtka, że mu mróz kwiaty zniszczy...trudno Wczorajsze zdjęcia będą mi musiały do przyszłego roku wystarczyć.
Milka 14:19, 26 kwi 2016

No, się działo i dzieje, ale choc fajne chwile za wami o zmianie terminu wiem
Kindzia 14:20, 26 kwi 2016

Milka napisał(a)
No, się działo i dzieje, ale choc fajne chwile za wami o zmianie terminu wiem

Pozmieniało się, czekam na decyzję z Droszkowa...