Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 08:22, 27 kwi 2016

Urszulla napisał(a)
Kasiu, metamorfoza mi się podoba. To już nie skalniak, tylko prawdziwy przedogródek a czyim samochodem przyjechały buksiki, bo mi coś kolor nie pasuje do Waszego.

Musiałam zmienić obrzeże skarpie, żurawki się opuchlakom spodobały...
Przyjechały naszym samochodem, ten samochód stoi w ZG, do Zielonej tamtym przyjechały.
Kindzia 08:23, 27 kwi 2016

eee_taam napisał(a)
popatrzyłam ...i wiesz już że niby to tylko taka obwódka z bukszpanu ...a zobacz jaka robi różnicę ...elegancko się robi natychmiast!

To prawda, bukszpan jest elegancki. Wczoraj tak się zastanawiałam...wolę go od cisa.
Lubię przejrzyste, uporządkowane rabaty, tak mam...
Kindzia 08:27, 27 kwi 2016

Milka napisał(a)
No poogladalam sobie, super wyszlo, kawal pracy! Ta magnolia źolta pieknisia, a jarzabek tez, listki i kwiat, bedzie pokaz. W realu sobie popatrze, mam zdjecia do porownania
No to Rys na brak ciecia nie będzie narzekał

Rysiu sadził do 18,30...jest bohaterem we własnym ogrodzie
Mam tylko nadzieję, że magnolka w dalszym ciągu jest pięknista, jest szansa, że już kwiatów nie ma.
Gdyby nie Kasia nie pomyślałabym o tym jarząbie, nic mi w tamtym miejscu nie pasowało, musiało być wąsko rosnące i ten jarząbek taki jest. Na dodatek śliczne liście
Jak to Ryś??? A ta cała reszta buksów??? I moje cięcie??? Tylko jego żałujesz???
Kindzia 08:29, 27 kwi 2016

mirkaka napisał(a)
Bardzo gęsto sadziłaś te buksy, efekt natychmiastowy A po przycięciu będzie elegancko Ale się szykujesz na spotkanie, goście będą zachwyceni ogrodem

Gęsto, jeden przy drugim. I sadzonki wypaśne, to efekt natychmiastowy.
Nie miałam wyjścia, musiałam wymienić to obrzeżenie skarpy. Na buksy padło i podoba mi się
Jak mi napisałaś o tym moim zjeździe...aż mnie w dołku ścisło...denerwuję się...
Ludwika 08:33, 27 kwi 2016

Kurcze, jak ja bym chciała przyjechać na spotkanie, tak pięknie jest u Ciebie... Ale akurat w tę sobotę Michaś będzie obchodził 3-cie urodzinki, w niedzielę będą goście, więc całą sobotę zapewne spędzę w kuchni i na sprzątaniu domu, tym bardziej, że będę sama, bo mąż tę sobotę będzie w pracy... buuu...
Kindzia 08:35, 27 kwi 2016

mirkaka napisał(a)

Kasiu na trzecim zdjęciu pomiędzy berberysami to lilie rosną? Takie już duże?
A co posadzisz na tym pustym kawałku na czwartym zdjęciu?
Ja doły po żurawkach też lałam wrzątkiem i muszę cię zmartwić że po ok 3 tygodniach od tego czasu wsadzałam w tym miejscu inną roślinę i znów były krewety. Musiały wtedy jak lałam być jeszcze głęboko a potem wylazły do góry.

Tak, to lilie azjatyckie. Za berberysami lilie LT albo OT. Nie pamiętam. Dobrze mi lilie rosną, a na tej rabacie cieplej niż gdzie indziej.
M też krewety znalazł...zobaczymy.
To jest wycinek całego długiego pasa, z którego wykopaliśmy stare wrzosy. I też tam potem będą, ale to dopiero w sierpniu musimy posadzić z 60 nowych wrzosów...chyba pączkowe białe, albo ecru tam będą. Do sierpnia posadzę tam jednoroczne białe begonie, hurtowe ilości na giełdzie kwiatowej kupię Dlatego nie zasypywaliśmy korą, bo jeszcze ze dwa-trzy tygodnie z tymi begoniami poczekam.
Kindzia 08:42, 27 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Jej, zabuksikowałaś się. Cudowna obwódka.
Muszę się cofnąć u ciebie...
Berberysy cudny kolor daua. Resztę po pracy nadrobię.

Od razu ład i porządek wprowadzają
Lubię te kolumnowe berberysy, jeszcze żeby nie kuły, to już by było perfekcyjnie
Kindzia 08:44, 27 kwi 2016

Ludwika napisał(a)
Kurcze, jak ja bym chciała przyjechać na spotkanie, tak pięknie jest u Ciebie... Ale akurat w tę sobotę Michaś będzie obchodził 3-cie urodzinki, w niedzielę będą goście, więc całą sobotę zapewne spędzę w kuchni i na sprzątaniu domu, tym bardziej, że będę sama, bo mąż tę sobotę będzie w pracy... buuu...

Urodziny dziecka ważniejsze niż wszystko inne. Może jeszcze będzie okazja.

Dziękuję za pochwały
Luki 09:05, 27 kwi 2016

Pewnie, że porządniej
Swoją drogą było trzeba mnie miotłą gonić bo się strasznie zasiedziałem biorąc Wam czas i na dodatek wpakowałem się w godziny szczytu, na szczęście gorzej mili Ci co w stronę Tych jechali, z 10km zatoru przed Katowicami
Kindzia 09:16, 27 kwi 2016

Luki napisał(a)
Pewnie, że porządniej
Swoją drogą było trzeba mnie miotłą gonić bo się strasznie zasiedziałem biorąc Wam czas i na dodatek wpakowałem się w godziny szczytu, na szczęście gorzej mili Ci co w stronę Tych jechali, z 10km zatoru przed Katowicami

Ważne, że dojechałeś szczęśliwie Posadzone???