Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 09:23, 24 maj 2016

Agania napisał(a)
Pięknie się prezentują te żółte i czerwone plamy na zielonym tle, pawie zapraszają do kąpieli, ja też się pluskam i obrabiam mój ogrodowy areał, słońca nie brakuje, ale deszczyk by się też przydał, u Ciebie tak uroczo, spokojne, ogród zaprasza do wypoczynku

Do wypoczynku...mam zamiar teraz trochę poleniuchować, chociaż mam rabatę trawiastą zarośniętą. Jakieś zielone płożące zielsko mnie zalewa...
I z bruku mi mlecze wyłażą, przy drugiej bramie też mi mlecze rosną, nawet kwitną. Irenka pokazała

Pluskasz się? Super! Może będzie tak ciepło teraz żeby basenior wyciągnąć, wtedy poleniuchuję

Ja bym sobie też takiego spokojnego deszczyku życzyła. Może być nawet jutro

Dziękuję za miłe słowa Agatko
Ludwika 09:29, 24 maj 2016

Ogród zachwycający! Pięknie przycięte kule trzmielinowe i te azalie.... no cudo!

Napisz mi, Kasiu, proszę, kiedy tniesz te azalie i jak - skracasz tylko nowe przyrosty czy można im też obciąć np. pół gałązki jeśli jest jakaś nadmiernie wysoka na przykład?
Mirka 09:32, 24 maj 2016

Kasik napisał(a)

.
Ptaszki w kąpieli

Kasiu ależ ogrod nabiera piękna dopracowałaś każdy zakątek bardzo mi się podoba.Gratuluję
Kindzia 10:02, 24 maj 2016

Ludwika napisał(a)
Ogród zachwycający! Pięknie przycięte kule trzmielinowe i te azalie.... no cudo!

Napisz mi, Kasiu, proszę, kiedy tniesz te azalie i jak - skracasz tylko nowe przyrosty czy można im też obciąć np. pół gałązki jeśli jest jakaś nadmiernie wysoka na przykład?

Trzmieliny rosną jak dzikie i nieustająco tnę. Nie lubię rozczochrańców

Azalie cięłam w zeszłym roku po raz pierwszy i tak trochę zachowawczo...teraz je potnę tak jak trzeba Jak dokumentnie skończą kwitnienie. Od razu wtedy.
Tak jak kule bukszpanowe, wszystko co wystaje...ciach
Kindzia 10:03, 24 maj 2016

Mirka napisał(a)
Kasiu ależ ogrod nabiera piękna dopracowałaś każdy zakątek bardzo mi się podoba.Gratuluję

Jeszcze nie każdy jest dopracowany, ale już bliżej niż dalej

Jak mi miło, dziękuję bardzo
Gocha 10:58, 24 maj 2016

Kasiu siedzę z rozdziawioną paszczą. Wszystko mi się u Ciebie podoba. Porządeczek super. U mnie chwast na chwaście i nie wyrabiam. Ale może kiedyś będzie podobnie jak u Ciebie. Kasiu wstawiłam u siebie mojego Palibina- zapraszam. Mój już jest duży średnica 1,20m a obwód 3,30m. Jak się cieszę że bedę mogła na żywo zobaczyć Ciebie i Twój ogród.
Kindzia 11:28, 24 maj 2016

Gocha napisał(a)
Kasiu siedzę z rozdziawioną paszczą. Wszystko mi się u Ciebie podoba. Porządeczek super. U mnie chwast na chwaście i nie wyrabiam. Ale może kiedyś będzie podobnie jak u Ciebie. Kasiu wstawiłam u siebie mojego Palibina- zapraszam. Mój już jest duży średnica 1,20m a obwód 3,30m. Jak się cieszę że bedę mogła na żywo zobaczyć Ciebie i Twój ogród.

Matko...jak miło się czyta takie wpisy, chyba zaczynam być próżna...

Widziałam przed chwileczką, zaraz do Ciebie poleciałam. Cudny jest, mój to rzadzizna młoda, jutro pokażę. Jestem zachwycona Twoim i poproszę o dokładne instrukcje co robisz, że jest taki piękny i gęsty.

Dziękuję

Edit. Przez tego Twojego Palibina zapomniałam Ci napisać, że mnie uszczęśliwiłaś tym wpisem : "Jak się cieszę że bedę mogła na żywo zobaczyć Ciebie i Twój ogród."
11:43, 24 maj 2016
ooo... fajnie fotki zrobione wreszcie mam jakiś lepszy pogląd na ten ogród
boguslawa_ma... 11:49, 24 maj 2016

Kasiu ogród piękny,wypucowany w każdym calu Spotkanie super ,trochę mi smutno że mnie nie było z wami
Kulki trzmielinowe już cięłaś?
Ta twoja azalia też ładna
Milka 11:53, 24 maj 2016

Super Kasia fotki zrobiła, bujnie i czyściutko
I ta piwonia piekna bardzo